Българският министър-председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на

Българският министър-председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на ...

Борисов ще посети Азербайджан.


Българският министър-председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила ще посети Азербайджан между 15 и 16 януари.

„Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Баку между 15 и 16 януари по покана на президента на Азербайджан Илхам Алиев. Програмата на посещението все още се изяснява“, гласи информацията на българския министерски съвет.

Търговският оборот между двете страни е в размер на 35,453 млн. долара за периода между януари и ноември 2017 г. по данни на азербайджанската митническа служба. Повече от 35,4 млн. от тази сума се дължи на вноса на български стоки. 

България и Азербайджан имат голям потенциал да развият енергийното си сътрудничество. Азербайджански газ ще се доставя за България през интерконектора България-Гърция (IGB). Той ще позволи на България да получава азербайджански газ от местното находище „Шах Дениз-2“. Първоначалният капацитет на проекта е три милиона кубични метра газ. Цената му се изчислява на около 240 млн. евро.

Източник: novini.bg