Българският министър-председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на

...
Българският министър-председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на
Коментари Харесай

Борисов ще посети Азербайджан

Българският министър-председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила ще посети Азербайджан сред 15 и 16 януари.

„ Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на публично посещаване в Баку сред 15 и 16 януари по покана на президента на Азербайджан Илхам Алиев. Програмата на визитата към момента се обяснява “, гласи информацията на българския министерски съвет.

Търговският оборот сред двете страни е в размер на 35,453 млн. $ за интервала сред януари и ноември 2017 година по данни на азербайджанската митническа работа. Повече от 35,4 млн. от тази сума се дължи на вноса на български артикули.

България и Азербайджан имат огромен капацитет да развият енергийното си съдействие. Азербайджански газ ще се доставя за България през интерконектора България-Гърция (IGB). Той ще разреши на България да получава азербайджански газ от локалното находище „ Шах Дениз-2 “. Първоначалният потенциал на плана е три милиона кубични метра газ. Цената му се пресмята на към 240 млн. евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР