Българският министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира думите на Ивица

...
Българският министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира думите на Ивица
Коментари Харесай

Каракачанов коментира думите на сръбския вицепремиер Дачич за България

Българският министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява думите на Ивица Дачич от изявление тази заран. По време на изявлението Дачич намеси България и попита: " За какви вътрешни работи през днешния ден се приказва в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са единствено 0,26 на 100 от популацията ни. Толкова са българите в Сърбия. Но България на всяка среща на Европейския съвет слага въпроса за правата на българското национално малцинство? "

 © БГНЕС
Във Facebook Каракачанов написа:

" Сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич е попитал през днешния ден за какви права на българи в Сърбия приказва България. Точните му думи са били: „ За какви вътрешни работи през днешния ден се приказва в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са единствено 0,26 на 100 от популацията ни. Толкова са българите в Сърбия. Но, България на всяка среща на Европейския съвет слага въпроса за правата на българското национално малцинство? ”

Като вицепремиер по публичен ред и национална сигурност на Р България, като историк и водач на Вътрешна македонска революционна организация, отговорът ми към Дачич е: става дума за правата на тези българи в териториите, които през 1919 година Сърбия непозволено окупира след Ньойския контракт. На които забраняваше до 44-та година да се назовават българи, а по-късно ги тормозеше, мачкаше и принуждаваше да се изселват от родните им места.

Българската страна няма да спре да пази правото децата на нашите сънародници да учат с учебници на български език. Няма да отстъпи и на йота от условията за съблюдаване на всички свободи и права, които се поставят на българското национално малцинство в прилежаща Сърбия ".
 Дачич с нападателен звук: Какви права за българите в Сърбия търси София? Дачич с нападателен звук: Какви права за българите в Сърбия търси София?
Сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич тази заран приказва с изключителна експанзия против България, разяснява БГНЕС.Пред държавн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР