Българският мъжки национален отбор по волейбол загуби първия си мач

...
Българският мъжки национален отбор по волейбол загуби първия си мач
Коментари Харесай

След обещаващо начало: Загуба за България в първия мач от Лигата на нациите

Българският мъжки народен тим по волейбол загуби първия си мач от Лигата на нациите. Въпреки обещаващия старт на срещата, избраниците на селекционера Силвано Пранди отстъпиха с 0:3 (25:27, 21:25, 23:25) на Франция.

В началото на срещата " лъвовете " съумяха да натрупат солидна преднина. Основна заслуга имаше капитанът Цветан Соколов. За жал, в самия завършек на частта българите се разколебаха, позволиха равнене и даже поврат.

Снимка: FIVB

Този процес на нещата сякаш обезкуражи националите, които не бяха на равнище през идващия гейм. В третата част пробваха да дадат отпор, само че без триумф. След средата му французите бяха явно по-мотивирани в търсене на крайния триумф.

Цветан Соколов стана най-резултатен в дуела с 19 точки (2 аса, 2 блока). Резервата Денис Карягин добави 6 точки за България. За Франция се отличиха Ясин Луати и Жан Патри с по 10 точки.

Снимка: FIVB

С мача сред България и Франция беше открит целият шампионат, който се организира в Римини, Италия. В идващите 5 седмици отборите ще се срещнат на правилото всеки против всеки, с цел да бъде несъмнено крайното класиране.

Утре (29 май) " лъвовете " играят с Австралия, а в неделя (30 май) се изправят против Германия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР