Българският лекарски съюз започва кампания за координиране набирането на доброволци,

...
Българският лекарски съюз започва кампания за координиране набирането на доброволци,
Коментари Харесай

Лекарският съюз с кампания за набиране на доброволци за болниците


Българският лекарски съюз стартира акция за съгласуване набирането на доброволци, студенти по медицина, които да подкрепят активността на изпадналите в потребност лечебни заведения в страната.

В изискванията на втора, доста по-силна вълна от Covid-19, лечебните заведения в страната са пред прага на кадрови колапс. Всеки ден в страната се заразяват от ден на ден медицински експерти, което изправя здравната система пред безспорна неспособност да дава навременна и пълноценна здравна грижа, освен за пациентите заболели от Covid-19.

" В момента здравната система стартира да дава първите признаци на цялостно и окончателно безсилие “, зави доктор Иван Маджаров, ръководител на Български лекарски съюз.

" Колегите ни в лечебните заведения са на ръба на психическо и физическо оцеляване заради огромното натоварване. В тази здравна рецесия, ние разчитаме на помощ от младите ни сътрудници, студентите по медицина, на техните пълномощия и здрав дух, тъй че дружно да се оправим в този сложен за всички ни миг “, добави доктор Маджаров.

Много лечебни заведения в страната към този момент насочиха апел за набирането на доброволци, само че целия този развой е извънредно безреден и неурегулиран, считат от съсловната организация.

" Именно това е повода да организираме акция по координирано набиране на доброволци, където всяко лечебно заведение да афишира своите потребности в конкретика, а доброволците да взимат осведомено решение за това къде и по какъв начин могат да са потребни, в кои тъкмо отделения и какви действия ще им бъдат делегирани. Това ще помогне за вярното ръководство на упованията и на двете страни, ще превантира разминаването в връзката сред лечебните заведения и младите ни сътрудници, а процеса ще бъде доста по-ефективен и в пъти по-бърз “, сподели Маджаров.

Всяко лечебно заведение ще би трябвало да попълни генериран формуляр за набиране на доброволци: https://forms.gle/BVZzE5vQMpRtmXt87. Информацията, която ще би трябвало да бъде подадена от страна на лечебните заведения е: телефон и имейл за връзка, брой нужни доброволци, съществени пълномощия – санитар или сестра, отделенията, които имат потребност от поддръжка,делегирани действия на доброволците, разновидности за финансова отплата и други

Освен посредством попълване на формуляр лечебните заведения могат да подадат нужните данни и на телефон 0899906647 с лице за контакт Ирен Борисова. От своя страна, студентите по медицина ще могат да аплайват непосредствено през платформата jobs.bg в корпоративния профил на БЛС, където ще бъдат поместени обособени разгласи на всички искащи лечебни заведения, с маркирани горепосочените съответни критерии и потребности за доброволческия труд.

На уеб страницата на съсловната организация ще бъдат оповестени линка към онлайн формуляра,информация за настоящите разгласи за доброволци, от които лечебните заведения имат потребност, с отпратка към корпоративния профил на БЛС в jobs.bg, където ще бъдат качвани обявите, за които доброволците ще могат да за аплайват.

От своя страна БЛС ще направи всичко допустимо административните спънки пред това студентите да доброволстват, да бъдат отстранени. " Всеки студент по медицина би трябвало да може да получава служебна записка от лечебното заведение, в което оказва помощ и да бъде извиняван от образователни занятия. Необходимо е да подсигурим успокоение и нужните обезщетения на бъдещите ни сътрудници, до момента в който поддържат с всички усиля лекарите в лечебните заведения “, разяснява доктор Маджаров.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР