Българският лекарски съюз ще сезира Столичната комисия по професионална етика

...
Българският лекарски съюз ще сезира Столичната комисия по професионална етика
Коментари Харесай

Лекарският съюз сезира Столичната етична комисия заради изказвания на Мангъров


Българският лекарски съюз ще сезира Столичната комисия по професионална нравственос поради изказвания на доцент Атанас Мангъров. От БЛС декларират, че изявленията на доцент Мангъров в ефира на Нова телевизия на 16 януари са „ откровени неистини ".

„ В народен ефир доцент Мангъров съобщи: “..... тези 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани “. Разликата сред „ умряли имунизирани “ и „ умряли, ЗАЩОТО са имунизирани “ може да е единствено една дума, само че тя прави казаното от доцент Мангъров откровена неистина. Лъжа, която си „ играе” със страховете и терзанията на хората ", се споделя в позицията на Лекарския съюз.
Оттам са безапелационни, че единствената достоверна информация по въпроса е тази на здравното министерство и лекарствената организация. Според формалните данни няма случай на потвърдена причинно-следствена връзка сред ваксина против Коронавирус 19 и смъртен излаз.

„ 9 са случаите от началото на имунизационната акция, в които е подозирана връзка сред слагане на ваксина против COVID-19 и смъртен излаз, като в нито един от тях връзка не е потвърдена ", споделят от БЛС.



„ В същото предаване доцент Мангъров цитира данни от епикриза на 26 година мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след имунизация е бил в интензивното на болничното заведение в Плевен с ДИК синдром и съобщи, че има връзка сред имунизацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: „ Тези случаи не се оповестяват.” Твърдение, което още веднъж не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена интрига. С изявленията си, подкрепени от псевдонаучни причини, доцент Мангъров погазва етичните правила на лекарската специалност ", се споделя в позицията.

„ Публичното говорене на неистини, изречени от здравно лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява боязън и насажда експанзия измежду обществото. През последните дни, като резултат от сходно говорене, станахме очевидци на два случая на нападнати медици в Русенско. УС на Български лекарски съюз чака Етичната комисия към Столична лекарска гилдия да се произнесе в най-кратки периоди по проблема. Този наш сигнал прибавяме към процедурата, която тече сега. Разпространението на подправени изказвания не би трябвало да остава без последствия, а когато те са изречени от доктор е резонно да се замислим дали той е заслужен да носи тази купа ", декларират от БЛС.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР