Българският лекарски съюз подписа договор за сътрудничество с Европейския съюз

...
Българският лекарски съюз подписа договор за сътрудничество с Европейския съюз
Коментари Харесай

Лекарският съюз ще си сътрудничи с Европейския съюз на медицинските специалисти

Българският лекарски съюз подписа контракт за съдействие с Европейския съюз на медицинските експерти. Чрез документа се слага началото на унифициране на критериите на продължаващото здравно образование с тези в Европа и ще даде опция за акредитиране и узаконяване на медицинските конгреси по европейски стандарт.

Договорът ще разреши продължаващото здравно образование на лекарите в България да бъде стандарт за качество както на територията на страната, по този начин и в Европа. Всички научни медицински изяви на територията на страната ни ще бъдат с европейска акредитация.

Български лекарски съюз смята, че това е сериозна крачка в развиването на ПМО в България и ще спомогне за по-добрата колаборация сред българската и европейската здравна общественост, създавайки предпоставки за одобряване на продължаващото здравно образование в България, като посредник на медицински практики и полезности.

По покана на Лекарския съюз през днешния ден в София гостуват представители на UEMS - доктор Ромуел Краевски - президент, проф. Василиос Папалао – гл. секретар и доктор Бернард Мале - ковчежник.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР