Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор, докато

...
Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков договор, докато
Коментари Харесай

БЛС: Няма да подпишем Националния рамков договор, докато не бъде приет бюджетът на Касата

Българският лекарски съюз няма да подпише Националния рамков контракт, до момента в който не бъде признат бюджетът на Касата. Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

По думите му е реализирана еластичност при леглата вътре в болничните заведения, инспекциите при първо намерено нарушаване ще бъдат с наставление.

" Този 3-годишен рамков контракт, който вероятно ще подпишем след приемането на бюджета, е основата на дигитализацията в българското опазване на здравето, обяснява се по какъв начин ще се подписват лекарят и пациентът, по какъв начин ще се съхраняват електронните документи, тъй като към този момент не са хартиени ", добави доктор Иван Маджаров.

Той разясни, че има застрашаващо понижаване на бюджета.

" Здравната каса предлага на Народното събрание с 30 милиона по-малко. Ще желаеме от новия парламент при приемането на бюджета това нещо да се възвърне. Това са средствата, с които ще осигурим безлимитните диспансерни и профилактични прегледи, ще осигурим повече проучвания в извънболничната помощ. Нямам пояснение за какво се предлага това понижаване ", сподели още доктор Иван Маджаров.

Според него се чака да има промени в Надзорния състав на НЗОК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР