Българският лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каза подписаха Анекса към

...
Българският лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каза подписаха Анекса към
Коментари Харесай

Лекарският съюз и Здравната каса се разбраха за парите за здраве за догодина

Българският лекарски съюз и Националната здравноосигурителна сподели подписаха Анекса към Националния рамков контракт 2020-2022, заяви Българска национална телевизия.

Документът регламентира в болнична здравна помощ следните промени:

- Отпада възбраната за лечебните заведения за болнична помощ да подписват контракти с НЗОК за дейности по клинични пътеки , амбулаторни процедури и клинични процедури, по които не са работили до този миг.

- Запазва се нарастването с 10% на цените на клиничните пътеки, признато през август тази година.

- Запазват се и нарасналите цени на инфекциозните пътеки, както и цената на КП 104 (една от клиничните пътеки, по която се лекува COVID-19) - 1200 лева

- НЗОК ще заплаща роботизирано оперативно лекуване на онкологични болести и в урологията, общата, детската и гръдната хирургия.

И още:

- Увеличението приблизително с 10% на цените на всички действия в първичната извънболнична помощ от август тази година се резервира и през 2021 година

- Регламентира се поетапното въвеждане на електронното опазване на здравето . Стъпка в тази посока е отпадането на тайминга при прегледите в ПИМП.

- В СИМП се резервира нарастването от близо 10% на цените на първичните и вторичните прегледи. Като всеки пациент ще има право на най-малко един надзорен обзор, заплащан от НЗОК, след първия подобен при експерт.

- Запазва се опцията лечебните заведения от болнична и извънболнична помощ да получават 85% от нормалната си месечна заработка за цялата дълготрайност на епидемиологичната конюнктура у нас. Разпределението на тези средства ще става по в този момент настоящата методика.

Анексът към НРД 2020-2022 влиза в действие от 1 януари 2021 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР