Българският лекарски съюз (БЛС) започва кампания за координиране набирането на

...
Българският лекарски съюз (БЛС) започва кампания за координиране набирането на
Коментари Харесай

БЛС започва координирано набиране на доброволци за болниците

Българският лекарски съюз (БЛС) стартира акция за съгласуване набирането на доброволци, студенти по медицина, които да подкрепят активността на изпадналите в потребност лечебни заведения в страната.

В изискванията на втора, доста по-силна вълна от Covid-19, лечебните заведения в страната са пред прага на кадрови колапс. Всеки ден в страната се заразяват от ден на ден медицински експерти, което изправя здравната система пред безспорна неспособност да дава навременна и пълноценна здравна грижа, освен за пациентите заболели от Covid-19.

" В момента здравната система стартира да дава първите признаци на цялостно и окончателно безсилие “, зави доктор Иван Маджаров, ръководител на Български лекарски съюз.

" Колегите ни в лечебните заведения са на ръба на психическо и физическо оцеляване заради огромното натоварване. В тази здравна рецесия, ние разчитаме на помощ от младите ни сътрудници, студентите по медицина, на техните пълномощия и здрав дух, тъй че дружно да се оправим в този сложен за всички ни миг “, добави доктор Маджаров.

Много лечебни заведения в страната към този момент насочиха апел за набирането на доброволци, само че целия този развой е извънредно безреден и неурегулиран, считат от съсловната организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР