Българският лекарски съюз (БЛС) реши да подпише Националния рамков договор

...
Българският лекарски съюз (БЛС) реши да подпише Националния рамков договор
Коментари Харесай

Лекарите решиха да подпишат рамковия договор с НЗОК

Българският лекарски съюз (БЛС) реши да подпише Националния рамков контракт (НРД) за тази година със Здравната каса. Решението беше взето на събора на БЛС с 229 гласа " за ", 28 " срещу " и 7 " въздържал се ".
 
По време на договарянията за НРД бяха контрактувани повече пари по към 140 клинични пътеки. За първа година от десетилетие има нарастване на клинични пътеки в болнична помощ , както и повишени размери и цени на прегледи в извънболнична , оповестиха от БЛС.
 

По-голямата част от клинични пътеки, по които работят и общинските лечебни заведения, са увеличени - пулмология, акушерство и гинекология, раждания, педиатрия, неврология и други Повишение има в пътеките за рехабилитация и долекуване. В тазгодишния НРД за медицински действия, предпочитана тежест е дадена на майчинското и детското опазване на здравето, както и на ражданията.
 
Значително повишени параметри са реализирани и в извънболничната помощ. В първичната е даден приоритет със повишени цени и размери на профилактичните прегледи за деца от 0 до 18 година Повишаване има при диспансеризацията, имунизацията и в капитацията при ОПЛ.
 

Първичният обзор при експерт е повишен с 1 лева Тази година е обърнато и съществено внимание на социалнозначимите болести в рискова група при дамите от 30 до 40 год. Те годишно ще се възползват от профилактичен обзор при гинеколог, с опция за проучване на цитонамазка. Увеличени са и размерите за мамографско проучване, с оглед ранно разкриване на злокачествени болести на гърдата.
 
В клиничните лаборатории също са планувани по-големи размери, нужни за първичната профилактична и диспансерна активност на общопрактикуващите лекари.

 
 БГНЕС

" Благодарение на градивни договаряния, групова и поредна работа със съсловието, БЛС съумя да контракти параметри в здравния бранш , които не са променяни от доста години. Всичко, за което БЛС се е борил, цели оптимално улеснение и угаждане работата на заетите в бранша сътрудници. Не на последно място, тазгодишните реализирани резултати в разпределението на средства, ще покачат качеството на здравната услуга и съответно ще отговорят на потребностите на пациентите ", разяснява доктор Венцислав Грозев , ръководител на БЛС, представен от OFFnews.
 

Националният рамков контракт би трябвало да бъде подписан до края на месеца и ще влезе в действие от 1 април.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР