Българският лекарски съюз (БЛС) изпрати до служебния премиер Стефан Янев

...
Българският лекарски съюз (БЛС) изпрати до служебния премиер Стефан Янев
Коментари Харесай

Предлагат проф. Кантаджиев да бъде удостоен с орден Стара планина

 Българският лекарски съюз (БЛС) изпрати до служебния министър председател Стефан Янев и президента Румен Радев писмо с предложение пенсионираният неотдавна шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев да бъде почетен с най-високото държавно отличие - медал " Стара планина ".

Управителният съвет на БЛС предлага да се издаде декрет за награждаване на проф. доктор Тодор Кaнтарджиев с медал " Стара планина " за изключителните му достижения и скъп принос в региона на науката и медицината.

" Огромен е приносът му в битката с подлата болест и преодоляването на пандемията от Covid-19 у нас, което се дължи до огромна степен на неговите решения, рационални препоръки и навременни дейности. Той и екипът му откриха английския вид на ковид на наша територия. На последните влиятелни награди на Български лекарски съюз, здравната колегия, отличи проф. доктор Кантарджиев в специфичната категория " Борба с пандемията - Ковид 19 ". ", написа в писмото до премиера и президента ръководителят на съсловната организация доктор Иван Маджаров.

Проф. Тодор Кантарджиев е роден на 24 декември 1955 година. Завършва Медицинска Академия-София през 1981 година, като доктор.

От 1981 до 1982 година работи в гр. Белово, от 1982 година е теоретичен помощник в Катедра военна епидемиология и хигиена на ВМА. От 1988 година е в НЦЗПБ, поредно е управлявал лабораторен бранш, лаборатория, обединена лаборатория и от 1992 година - Отдел микробиология. През 1986 година придобива компетентност Микробиология, през 2001 година - Клинична имунология и през 2004 година компетентност Епидемиология на инфекциозните заболявания.

Проф. доктор Кантарджиев е лекар по медицина е от 1991г., а лекар на медицинските науки е от 2008 година Доцент е от 1995 година, професор от 2009 година През 2004 година придобива магистърска степен по Здравен мениджмънт в МУ София. Специализира в Германия и Англия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР