Българският културен институт в Лондон организира тържество в чест на

...
Българският културен институт в Лондон организира тържество в чест на
Коментари Харесай

Георги Господинов и Анджела Родел бяха част от тържество за 24 май в Лондон

Българският културен институт в Лондон провежда празненство в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий и на Георги Господинов и влиятелната премия " Букър ", с която бе отличен романът му " Времеубежище ", преведен на британски от Анджела Родел, оповестиха от Министерството на културата.

„ Тържеството се организира в Голямата зала на Кралското географско сдружение в Лондон, която се оказа дребна за феновете със своите 700 места, имаше и правостоящи. Публиката изригна в овации при влизането на Господинов и Родел, която поздрави на български всички за празника на нашата писменост, по-късно изпя и българска национална ария ", споделиха от ведомството.

В празничната стратегия участваха българските музиканти Светлин Русев, Теодосий Спасов, Боян Иванов, както и струнният квартет от Хейстингс. Те показаха творби от Добринка Табакова, Панчо Владигеров, Петър Христосков, Теодосий Спасов.

„ По време на осъществяванията на Теодосий Спасов британската част от публиката се опитваше да се включи в неравноделните ритми ", описаха още от Министерството на културата.

Поздравления към гостите на празненството насочиха министърът на културата Найден Тодоров, посланикът ни в Лондон Марин Райков и писателят Георги Господинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР