Българският кандидат Геновева Тишева е избрана за втори последователен мандат

...
Българският кандидат Геновева Тишева е избрана за втори последователен мандат
Коментари Харесай

Българката Геновева Тишева е преизбрана за член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените 2023-2026

Българският претендент Геновева Тишева е определена за втори пореден мандат за член на Комитета на Организация на обединените нации по премахването на дискриминирането по отношение на дамите за интервала 2023 – 2026 година

Изборите, които се организираха на 23 юни 2022 година, в Ню Йорк, по време на 22-та среща на страните по Международната спогодба за унищожаване на всички форми на дискриминация по отношение на дамите, протекоха при огромна конкуренция. За освобождаващите се дванадесет места бяха издигнати двадесет и три експертни кандидатури. От общия брой на годните 187 бюлетини Геновева Тишева получи 107 гласа в поддръжка, което е резултат за високо професионалните качества на  българския претендент и за сполучливата акция, която беше извършена от българската дипломатическа работа.

България номинира за повторно Геновева Тишева, след сполучливото привършване на нейния временен мандат в интервала 2019 – 2022 година Тя е ученик на Юридическия факултет на Софийския университет „ Свети Климент Охридски “ със компетентност „ Право “ и специализации във Франция, Италия и Нидерландия. Основните сфери на работа на Геновева Тишева са отбрана на дамите и девойките от принуждение и употреба, икономическото овластяване на дамите, присъединяване на дамите в мироопазването и отбраната на правата на дамите и девойките в неравностойно състояние. В момента Геновева Тишева е шеф на Института за образование по права на дамите, обучил 140 юристи по права на индивида от повече от 30 страни за спазването на Конвенцията за унищожаване на всички форми на дискриминация във връзка с дамите.

Комитетът на Организация на обединените нации по унищожаване на дискриминирането по отношение на дамите се състои от 23 члена, чиято съществена задача е да наблюдават за осъществяването на Конвенцията за унищожаване на всички форми на дискриминация във връзка с дамите. Те се предлагат от държавните управления на 189-те страни членки на Организация на обединените нации, които са страни по Конвенцията, и се избират с скришен избор за период от четири години. За интервала 2023-2026 година за членове на Комитета са определени и номинираните специалисти от Куба, Уганда, Нигерия, Египет, Шри Ланка, Израел, Испания, Естония, Азербайджан, Тринидад и Тобаго и Япония.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР