Българският информационен проект Натура 2000 в България: нови хоризонти“ спечели

...
Българският информационен проект Натура 2000 в България: нови хоризонти“ спечели
Коментари Харесай

Български проект спечели наградата Natura 2000 на Европейската комисия в раздел “Комуникация”

Българският информативен план „ Натура 2000 в България: нови хоризонти “ завоюва премията Natura 2000 на Европейската комисия в раздел Комуникация.

Проектът е сбъднат от Зелени Балкани в партньорство с Дарик Радио, Дневник, Капитал и Хоби ТВ. Отличието одобри ръководителят на плана госпожа Елена Стоева.

На гала в Брюксел във връзка 30-годишнината от основаването на мрежата от предпазени зони „ Натура 2000 “ в Европейския съюз, комисарят по околна среда, океани и риболовство Виргиниюс Синкевичус разгласи спечелилите в тазгодишното издание на премиите Natura 2000. Сред шестте спечелили са планове от България, Австрия, Гърция, Португалия и Испания, както и трансграничен план от Германия, Австрия, Люксембург и Швейцария.

Зелени Балкани получава оценката в категория “Комуникация ”, като предстоящият обсег на плана е 4,5 милиона души. „Радвам се, че премията е връчена на български проект“, споделя Елена Стоева, началник на плана. „Това за мен е резултат от отличното съдействие с медийните ни сътрудници, с помощта на които нашите послания доближават до хората. Наградата одобрявам като самопризнание за приноса за запазване на природата на цивилен организации като Зелени Балкани.“

Наградите Natura 2000 отличават сполучливи образци за запазване на околната среда в Европейски Съюз. Тази широкомащабна осведомителна акция, финансирана от програмата LIFE на Европейски Съюз, се стреми да увеличи осведомеността за мрежата “Натура 2000 ” – един от най-успешните принадлежности за запазване на богатото естествено завещание на Европа. В рамките на акцията е основано и публикувано аудио, образно и документално наличие посредством онлайн предавания, ежедневни и седмични бюлетини и канал в YouTube. Организирани са и национални събития и уебинари. Наградата на жителите се присъжда на спечелилия в онлайн гласуването.

В допълнение към опазването на Земята, връзката, социално-икономическите изгоди и трансграничното съдействие, тази година премиите се връчват и в спомагателна категория – запазване на морската среда. Целта е да се разпространяват многочислените значими старания, които се поставят в целия Съюз за усилване на отбраната на морските и крайбрежните типове и местообитания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР