Българският и македонският началник на отбраната - адмирал Емил Ефтимов

...
Българският и македонският началник на отбраната - адмирал Емил Ефтимов
Коментари Харесай

Македонският началник на отбраната и адмирал Ефтимов с български самолет летят към Брюксел

Българският и македонският шеф на защитата - адмирал Емил Ефтимов и ген.-лейтенант Васко Гюрчиновски отпътуваха дружно от София за съвещанието на Военния комитет на НАТО в Брюксел, оповестиха от Министерството на защитата.

Началникът на Генералния щаб на Армията на Република Северна Македония генерал-лейтенант Васко Гюрчиновски пристигна до София , където дружно с адмирал Ефтимов излетяха с от летище " Враждебна " с българския военнотранспортен аероплан С-27J Спартан.

В белгийската столица Брюксел двамата ще вземат участие в съвещанието на началниците на защитата на Военния комитет на НАТО на 27 януари.

" Двамата споделяме мнението, че военното съдействие е ефикасен инструмент за построяването на градивни и другарски връзки сред две страни, каквито са Република Северна Македония и Република България. За мен е чест да поздравявам генерал-лейтенант Гюрчиновски на борда на българските Военновъздушни сили ", сподели българският хазаин.

В отговор началникът на Генералния щаб на Армията на Република Северна Македония благодари за поканата и изрази очакване двамата да обменят информация от съвместен интерес за Въоръжените сили на двете страни.
 Жозеп Борел уверен в неоспоримата европейска вероятност за Северна Македония
Жозеп Борел уверен в неоспоримата европейска вероятност за Северна Македония

ТОва стана ясно след среща с Никола Димитров и Буяр Османи

В рамките на съвещанието на Военния комитет на НАТО ще бъдат разисквани интервенциите, задачите и оперативните действия на Алианса, както и Концепцията за въздържане и защита на Евроатлантическата зона .

В дневния ред на срещата в Брюксел има и специфична сесия с поуките от практиката за ролята на съюза в противодействието на пандемията от COVID-19 , сподели адмирал Ефтимов.
 Кой може и кой не може да се ваксинира против ковид, типове ваксини
Кой може и кой не може да се ваксинира против ковид, типове ваксини

Проф. Тодор Кантарджиев обясни и какви могат да бъдат страничните резултати

Той напомни, че от началото на пандемията НАТО е интензивно замесен в организацията и ограниченията за оправянето с ковид в логистичен аспект и посредством голям брой координационни механизми.

За имунизирането на българските военни началникът на защитата акцентира, че това ще стане съгласно Националния имунизационен проект.

Приоритет остават ротациите на задачите ни зад граница. " Предстои планова ротация на контингента ни в Афганистан и той би трябвало да бъде сертифициран . Подчертавам, че имунизирането е непринуден акт . Ние сме длъжни да подсигурим задоволителен брой ваксини, за което имаме построена отлична връзка с органите на Военномедицинската академия и многопрофилните лечебни заведения за лекуване в страната, имаме направени описи на искащите да се имунизират ", сподели адмирал Ефтимов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР