Българският гимнастик Димитър Димитров ще смени прескоците си за Световното

...
Българският гимнастик Димитър Димитров ще смени прескоците си за Световното
Коментари Харесай

Александър Марков: С подкрепа от федерацията, финансова стабилност и усърдна работа, нещата ще се случат

Българският гимнастик Димитър Димитров ще смени прескоците си за Световното състезание, което ще се организира от 25 октомври до 3 ноември в катарската столица Доха.

 Русия е преди всичко в крайното класиране по медали на Европейските шампионати
Русия е преди всичко в крайното класиране по медали на Европейските шампионати

Англия е на второ място, а Италия на трето

Българинът се показа великолепно на приключилото в неделя Европейско състезание в Глазгоу, като влезе на край на прескок и се класира седми.

Ето какво съобщи наставникът на Димитров Александър Марков пред ежедневника " Мередиан Мач ".

" Митко тренира от дълго време прескоците, а съчетанието му на земя ще е с компликация от 6,6. В Глазгоу оценката му започваше от 6,3 за компликация, само че в третата серия позволи неточности. Ако беше изкарал до дъно, щеше да влезе във финала с трета оценка.

Целта ни в Доха ще бъде оптимално предно класиране. Ако сме на 10-12 място ще бъде огромен триумф. За край да не приказваме ", сподели наставникът.

" Имаше един вакуум от 7-8 години, в които се смени нашето потомство, а идващото не беше готово. Но сме на прав път. С поддръжка от федерацията, финансова непоклатимост и усърдна работа, нещата ще се случат. А идват и положителни младежи изпод. Опитвам се да приказвам с всеки, като със свое дете, да съм им другар, да им оказвам помощ, да ги стимулирам.

Но е мъчно... Понякога ми писва. Когато 2-3 месеца тренираш едно и също комбиниране и виждаш, че не става, поне се демотивираш, само че се стараем да лимитираме тези моменти. Като цяло всички са надъхани и работят с огромен заряд.

" Постоянно сме по отношение на тях (с шефовете на родната гимнастика Йордан Йовчев и Краси Дунев). Говорим, гледаме, обсъждаме и най-малките елементи, дружно сменяме съчетания. Много се радват на постигнатото в Шотландия, защото от доста години не сме имали финалист на европейско състезание. Йовчев доста оказва помощ на Митко, изключително в съчетанията на земя. Когато има повече време, приказва с гимнастиците, дава им препоръки, демонстрира... Определено още я може гимнастиката и по тази причина е и легенда ", приключи Марков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР