Българският футболен съюз с прискърбие съобщи, че вчера (30 ноември)

...
Българският футболен съюз с прискърбие съобщи, че вчера (30 ноември)
Коментари Харесай

Почина проф. д-р Ангел Шишков

Българският футболен съюз с огорчение заяви, че през вчерашния ден (30 ноември) ни напусна един от най-изтъкнатите експерти и методисти в историята на играта у нас – проф. доктор Ангел Шишков.

Той е роден през 25 февруари 1944 година в Брацигово. През 1970 година печели конкурс за учител в треньорската катедра на Висшия институт за физическо образование и спорт (понастоящем Национална спортна академия). Между 1986 и 1993 година е началник на катедра " Футбол и Тенис “ към НСА.

Един от експертите с максимален принос за развиване на треньорското обучение у нас. Ръководи в продължение на 12 години Треньорската школа по футбол (между 1995 и 2007 г.) и с помощта на изключителната му експертиза е приспособена най-модерната методология в образованието и подготовката на треньорски фрагменти в България съгласно условията на Европейската и Световната футболна централа.

От 1979 година е преподавател при треньорския панел към УЕФА и ФИФА. Българският футболен съюз и персонално президентът Борислав Михайлов изказваха откровените си съболезнования към фамилията и околните на проф. доктор Шишков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР