Българският футболен съюз публикува на сайта си позиция относно спора

...
Българският футболен съюз публикува на сайта си позиция относно спора
Коментари Харесай

БФС с позиция за конфликта между Боримиров и жители на Бояна

Българският футболен съюз разгласява на уеб страницата си позиция по отношение на разногласието на някогашния футболист на Левски Даниел Боримиров с жители от столичния квартал „ Бояна “. Припомняме, че жителите недоволстват от проектите на някогашния футболен национал да построи състезателен комплекс на игрище в столичния квартал.

В ефира на „ Здравей, България” хора, живеещи в региона, обявиха, че са образували гражданска самодейност “Да спасим стадиона в Бояна” или стадион „ Кривуля”, както е известно оборудването. Боримиров пък е безапелационен, че построяването на състезателен комплекс ще е от изгода на всички хора в квартала и цяла София, защото ще могат умерено да спортуват.

" Във връзка с настоящите прояви на публично противоречие с построяването на нов състезателен комплекс, включващ футболни терени в столичния квартал „ Бояна “, Българския футболен съюз, като лицензирана футболна организация, споделя разбирането, че всяка самодейност, обвързвана с обновяване/модернизиране на футболната инфраструктура у нас заслужава поддръжка и почитание ", пишат от БФС.

" Осъществяването на такива планове, при спазването на законоустановените условия, даващи опция на децата и жителите да практикуват всеобщ спорт в модерни условия, е несъмнено належащо, защото потребността от модернизирането на футболната база в България е повече от наложителна. Именно заради тази причина значима част от активността и напъните на Българския футболен съюз са ориентирани в построяването и поддържането на съвременни футболни центрове в интерес на всеобщия консуматор. Новоизградените футболни бази дават спомагателна опция на БФС да разшири географията на футболните шампионати и футболни празници, изключително за децата, из цялата страна. Така магията на футболната игра става налична за всички искащи ", написаха още от БФС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР