Българският футболен съюз попнада в групата на отличените от УЕФА

...
Българският футболен съюз попнада в групата на отличените от УЕФА
Коментари Харесай

Хвалят БФС за Стратегическо планиране

Българският футболен съюз попнада в групата на отличените от УЕФА федерации за планувания интервал от 2015-а до 2019-а година и е дадена за образец в раздел " Стратегическо обмисляне ".
Служебният отчет, който се изготвя за чиновници и сътрудници на централата, дава директна визия в Нион за работата, която националните асоциации правят и по какъв начин се развиват година за година.

Държавите не се правят оценка на общо съображение, а са разграничени по групи съгласно ранглистата на УЕФА. Така не подлежат на съпоставения страни от разнообразни мащаби и стопански капацитет.

България е в третата група при страните от 21-о до 30-о място и е посочена като образец в раздел Стратегическо обмисляне. Постиженията на БФС са построяването на Националната футболна база в Бояна (открита през 2016-а година), както и двете Европейски шампионати, на които България беше хазаин. Европейското за юноши до 17 години се организира през 2015-а година с центрове Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора. Европейският шампионат за девойки до 17 години се организира през предходната година в Добрич и Албена. Като доста добра е посочена и работата по стратегиите на УЕФА, от които се построяват терени и бази, както за огромен футбол, по този начин и за всеобщия и аматьорския футбол.
Общо категориите, в които УЕФА следи развиването на държавите-членки са седем: имидж, участия в огромни шампионати и спортни достижения, ангажираност, стратегическо обмисляне, връзка и проницателност, печеливш във финансово отношение бранд и публично въздействие.

В Елитната група от федерации най-вече точки е събрала Испания, която съчетава от една страна най-вече триумфи на юношеско, младежко и професионално равнище, както и публичното въздействие на играта. Англия е последваща, а Белгия е най-прогресиращата федерация измежду топ 10 в Европа. Общо взето резултатите при построяването на футболната инфраструктура при най-богатите страни в Европа са сходни и разликите са минимални, като въпреки всичко Германия е на първо време.

В нашата трета група по спортни достижения водещи са скандинанците от Швеция и Норвегия, които имат най-вече участия на финали на Европейски шампионати за младежи до 21 години, както и за юноши до 19 и до 17 години в обсъждания интервал.
  Интересното е, че България, дружно с Норвегия и Швеция, са единствените три страни отвън топ 20 от ранкинга на УЕФА, които са класирали тимове на Еврофинали за юноши през тези пет години. Нашите момчета от набор 1998 под управлението на Ангел Стойков участваха през 2017-а година на финалите в Грузия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР