Българският футболен съюз подкрепи инициативата на фондация „Trace за хората“

...
Българският футболен съюз подкрепи инициативата на фондация „Trace за хората“
Коментари Харесай

Националният селекционер и куп звезди от миналото ще участват в благотворителен мач

Българският футболен съюз поддържа самодейността на фондация „ Trace за хората “ за набиране на средства за построяването на монумент на братята просветители и първоучители св. св. Кирил и Методий в град Цариброд, Сърбия. Монументът ще бъде построен пред постройката на едноименната локална гимназия, в която 240 деца се образоват на майчиния си език – български.

В благотворителната идея БФС се включва посредством организирането на показателен футболен мач сред събирателен тим от славни български ветерани и женския футболен гранд на Сърбия – Трейс Машинац, град Ниш. Двубоят ще се състои на 16.05.2021 година, неделя, от 16:00 ч. в Национална футболна база „ Бояна “, като ще бъде придружен от тържествена стратегия и аукцион за набиране на средства.

В състава на България присъединяване ще вземат националните селекционери на мъжкия, младежкия и юношеските ни гарнитури до 19 и до 17 година – Ясен Петров, Александър Димитров, Ангел Стойков и Йордан Петков, както и изтъкнати играчи от близкото минало като Емил Костадинов, Даниел Боримиров, Гошо Гинчев, Георги Иванов-Гонзо, Елин Топузаков, Росен Кирилов, Христо Йовов и други

Българският футболен съюз кани представителите на медиите на конференция във връзка благотворителната идея и идния мач на 12 май, сряда, от 12:00 ч. в Амфитеатралната зала на НФБ „ Бояна “.

Всеки, който желае да поддържа благородната самодейност, може да го направи посредством подаяние на следната набирателна банкова сметка в лв.:
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР