Българският футболен съюз (БФС) ще раздаде безплатни топки за провеждане

...
Българският футболен съюз (БФС) ще раздаде безплатни топки за провеждане
Коментари Харесай

БФС ще раздаде мачови топки и пособия на всички отбори в четвърта и пета дивизия в страната

Българският футболен съюз (БФС) ще раздаде безвъзмездни топки за осъществяване на мачовете на всички тимове от " А " регионални и " Б " регионалните групи, което е четвъртото и петото равнище на най-популярната игра у нас, заяви за Българска телеграфна агенция президентът на Аматьорската лига Румен Вълков.

Освен топки за осъществяване на мачовете, БФС ще раздаде на клубовете от четвърта и пета лига и други принадлежности – конуси, шапки и мрежи за вратите. Най-проблемно е доставянето на качествени мрежи, което ще се забави за тимовете. Но положителните вести не стопират до тук, като клубовете с тимове в детско-юношеския футбол ще получат топки и за тях – размер 5 и размер 4. В българския футбол има сега регионални групи в 27 района, като в Кърджали и Смолян има една обединена. Поне в половината от тези райони има и пето равнище.

От в този момент нататък това изобретение ще влиза в бюджета на БФС и ще бъде добавено в нормативните документи. След като се калкулират разноските за топките и пособията тази година, сумата ще залегне в бюджета на централата за 2024-а година, 2025-а година, а по-късно ще се актуализира съгласно инфлацията.

" На всички е ясно, че тимовете от четвърта и пета лига са в най-трудно състояние. Но сигурно не са забравени, би трябвало да са сигурни в това. Това е първата помощ, която действително може да им бъде обезпечена в относително къси периоди. Имаме и други хрумвания, само че ще се взема решение малко по малко по какъв начин ще се оказва помощ. За страдание, на доста места общините не им подават ръка, което е тъпо ", сподели още Румен Вълков.

Аматьорската футболна лига ще предложи още един път на регионалните първенци от Северна България да се провежда шампионат по сред им. Тъй като в Северозападната и в Североизточната част от страната не се организират квалификации за попълване на третото равнище, този шампионат – плануван в границите на уикенд, би трябвало да запълни тази празнота. Въпросният проблем ще бъде обсъждан на идващия Управителен съвет на АФЛ.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР