Българският футболен съюз (БФС) отрече да има извършвани злоупотреби с

...
Българският футболен съюз (БФС) отрече да има извършвани злоупотреби с
Коментари Харесай

БФС: Категорично не сме извършвали действия в ущърб на данъкоплатците

Българският футболен съюз (БФС) отхвърли да има осъществявани злоупотреби с държавни пари по програмата за развиване на детско-юношеския футбол. Реакцията пристигна в отговор на серия проверяващи репортажи на Би Ти Ви, свързани с целесъобразността на разходването на средствата, превеждани от министерството на спорта (ММС).

В отговор на въпроси на " Дневник " от министерството обявиха, че още преди излъчването на репортажите е почнала инспекция в БФС.

" Още един път подчертаваме, че БФС изрично не е правил дейности в ущърб на българския поданик, на развиването на детско-юношеския футбол или на изпълнителната власт в лицето на ММС ", се споделя в изказване на уеб страницата на футболния съюз.

" Всички интензивности и практики, свързани с Програмата за развиване на детско-юношеския футбол, с организацията на Евро 2015 за юноши до 17 година, както и с други взаимни начинания с ММС, са съответно извършени по откритите правила, документирани, комуникирани с ММС и са единствено и само в името на допустимо най-качественото осъществяване на всеки един план – с мисъл за положителното на българския футбол ", гласи текстът.



Посочва се, че сред 2015 и 2017 година са извършени общо 174 шампионата по програмата, като в тях са взели участие 32 412 млади футболисти (момчета и момичета). " С получените от ММС средства за същия интервал са закупени 33 600 екипа и 5376 топки, които са раздадени на участващите общо 1717 тима, в това число и като самостоятелни награди ".

От БФС показват, че " доказателство за прозрачността в дейностите на БФС са отличните оценки от постоянните инспекции, осъществявани от самостоятелни инспектори по условие на УЕФА и ФИФА, от позитивните оценки на ММС за взаимната работа сред двете институции, както и най-много от задоволството на клубове, академии и млади футболисти от проведените лагери, проби, стратегии и от материалната помощ от страната, получена със съдействието на БФС ".

В репортаж се показва, че част от лагерите по програмата са провеждани в хотели, свързани с вицепрезидентите на БФС Атанас Фурнаджиев и Йордан Лечков. Футболният съюз разгласи, че вижда " очевидни опити за манипулиране на публичното мнение чрез угодлив монтаж и тенденциозни внушения за сенчести дейности и нерегламентирани покупко-продажби от страна на БФС ".

От футболния съюз са изискали цялостния запис на изявлението със заместител изпълнителния шеф Антон Попов, елементи от което бяха излъчени в репортажите. БФС добавя, че " ще вземе всички ограничения, с цел да отбрани репутацията си ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Скандалът след мача България - Англия (73)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР