Българският футболен съюз бе домакин на среща между футболните клубове

...
Българският футболен съюз бе домакин на среща между футболните клубове
Коментари Харесай

БФС даде официална информация слес срещата за ТВ правата

Българският футболен съюз бе хазаин на среща сред футболните клубове от Първа и Втора професионална лига, представители на Нова броудкастинг груп и Професионалната футболна лига. Тема на полемиката бе подписването на контракт за телевизионните права за двете шампионати за идващите 5 години.

На срещата, на която участваха представители на 21 от елитните ни футболни клубове бяха разисквани редица тематики, измежду които изискванията и периода на контракта, параметрите на показаните предложения и опциите за възстановяване на съществуващото партньорство с малкия екран притежател на правата. Страните имаха опцията да научат елементи от естеството на активността на всеки от сътрудниците, да обменят хрумвания и да обсъдят практиките в други европейски футболни шампионати.

След като бяха рагледани другите благоприятни условия за клубовете и бяха взети поради икономическата конюнктура в световен мащаб и въздействието на пандемията от Коронавирус – 19, както и юридическите аспекти, касащи телевизионните права, представителите на клубовете пристъпиха към гласоподаване. С мнозинстово бе взето решение оферти от Нова броудкастинг груп контракт да бъде признат, като единствено 2 от присъстващите клубове – ПФК „ Левски “ и ПФК „ ЦСКА – София “ се оповестиха срещу. Разпределението на средствата в размер на 6,5 милиона лв. на година ще бъде в допълнение конкретизирано на обособена среща сред предствителите на тимовете от Първа и Втора лига и Професионалната футболна лига, каквато е откритата през годините процедура.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР