Българският футбол прекара още една седмица на изток от рая

...
Българският футбол прекара още една седмица на изток от рая
Коментари Харесай

Поредната седмица на българския футбол на изток от рая

Българският футбол прекара още една седмица на изток от парадайса при актуалното си ръководство. Най-великата игра у нас е ръководена без мозък, идея, новост и почитание към най-важния участник в процеса- фена.

Редица бяха недомислиците към финала за Купата на България, шампионат, управляван от Професионалната футболна лига. Започва се с избора на мястото и времето на осъществяване на мача. Поради отсъствието на повсеместен проект за футбола ни, все още единствените игрища, които могат да поберат над 20 000 души са в София. Решението мачът да е в работен ден (поради необикновено натоварения график на футбола ни, видите ли), породи големи проблеми, както за столичани, по този начин и за гостуващите почитатели от Пловдив. Столицата бе блокирана от свиреп тапи, които прочее попречиха на огромна част от почитателите на Локомотив да дойдат в точния момент на стадиона. Тук идва още един миг, който служителите от ПФЛ пропуснаха. Да приберат парите от билетите обаче няма да пропуснат. Става дума за това, че е постоянна процедура в "белите " страни, най-вече Англия, при положение на тапи, които затрудняват достъпа на почитателите до стадиона, то мачът да бъде отсрочен с 15-20 минути да вземем за пример. Е, пфл-ският мозък не стигна до такава степен и мачът започва пред полупразен бранш Г, който бе предназначен за почитателите на Локомотив. Стигаме и до цените на билетите за мача. За ботевистите в бранш Б се влизаше сред 10 и 15 лв., а в бранш А пропуските костваха сред 30 и 40 лв. (?!). Повече от добър доход на фона на качеството на футбола в България, положението на стадион "Васил Левски " и неособено високите разноски за събитието, довели до много постна гала по награждаване да вземем за пример. Общо взето корист със пристрастеността на ентусиастите, която нееднократно сме виждали у нас. Феновете на Локомотив трябваше да заплащат сред 10 и 30 лв. за билет, което може би обуслови бранш В да остане полупразен. Защото с транспортните разноски се формулира цена към 50 лв. на човек единствено за достъп до стадиона без никакви други съпътстващи разноски. Нещо, което за България към момента си е сериозна сума (ами в случай че сме тръгнали с цялото семейство), а в добавка имаме и хвърлените нерви по над четиричасовото пътешестване от Пловдив до София единствено в едната посока. Е, най-малко локомотивци имаха и приятни страсти от цялата тази работа.

Когато става дума за липса на съответно мислене, няма по какъв начин да подминем и БФС. Тръгваме от един малък, само че прегледен образец. В мача ЦСКА - Лудогорец Кристиян Малинов и Светослав Дяков получиха жълти картони. Това бяха техните девети публични предизвестия за сезона и това постановяваше санкции от по два мача. За Малинов това означаваше неявяване в дербито с Левски. Двамата тарикати обаче взеха решение да се изхитрят. В самия завършек на дуела те спретнаха някакво тетрално спречкване, на което неособено гъвкавият Георги Кабаков незабавно се върза и им подвигна втори жълт и надлежно червен картон, което съгласно разпоредба ги вади от игра единствено за по един мач. Всичко беше толкоз нагласено, че след сполучливия процес на заверата двамата се поздравиха най-демонстративно. За информация на БФС - за преднамерено изкаран втори жълт картон през този сезон в Шампионската лига УЕФА наказа Серхио Рамос от носителя на трофея "Реал " (Мадрид) за два мача. Но ЦСКА и Лудогорец са къде-къде по-велики от "Реал " (Мадрид "), а БФС се оправя много по-добре от УЕФА, тъй че кои сме ние да даваме ум.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР