Българският футбол има проблем, който налага бързо решение. Gong.bg научи,

...
Българският футбол има проблем, който налага бързо решение. Gong.bg научи,
Коментари Харесай

Извънредно: Има опасност България да не приеме битката с Унгария на Васил Левски

Българският футбол има проблем, който постанова бързо решение. Gong.bg научи, че българските игрища може да останат без лиценз. Причината е в изменението на нормативните документи. В сегашния миг няма правно съображение да се образува комисия в България, която да даде умозаключение и документ дали даден стадион дава отговор на критериите за сигурност за осъществяване на спортни събития.

Миналата година това е правила Общинската комисия, само че през тази има смяна и тя не се употребява със същите права. Именно заради тази причина, в случай че не се вземат ограничения, има заплаха националният тим на България да играе домакинската среща с Унгария отвън рамките на нашата страна.

Лицензът на стадион "Васил Левски " изтича и би трябвало да бъде възобновен. От УЕФА изискат документ, че оборудването дава отговор на условията за сигурност, който подсигурява естественото осъществяване на мачовете. Неприятното в тази ситуация е, че на този стадий подобен не може да бъде изваден, без значение че Националния стадион покрива условията.

Gong.bg потърси изпълнителния шеф на БФС Борислав Попов, който внесе повече изясненост по този комплициран проблем.

"Има един проблем, който се надявам да решим. В сегашния миг няма правно съображение да се образува комисия, която да даде умозаключение и надлежно документ дали даден стадион дава отговор на критериите за сигурност за осъществяване на спортни събития. Миналата година това е правила Общинската комисия. Това не се отнася единствено за стадионите, а за всички зали и спортни обекти.

Трябва да ревизира, защото не съм сигурен по кое време изтичат лицензите. България няма има проблем да одобри Беларус за приятелския дуел, само че може да има проблем за мача с Унгария. Лудогорец също може да има неприятности, защото както знаете играят в Европа и от УЕФА желаят документ, че оборудванията дават отговор на критериите за сигурност. Просто на този стадий няма кой да го издаде, другояче стадионите дават отговор на условията. Надявам се казусът да се реши ", съобщи Попов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР