Българският филм Сцени от живота на една актриса ще има

...
Българският филм Сцени от живота на една актриса ще има
Коментари Харесай

"Сцени от живота на една актриса" с премиера на "Киномания"

Българският филм " Сцени от живота на една актриса " ще има премиера в границите на фестивала " Киномания " в кино " Люмиер " на 19 април от 20.00 ч. 

Филмът на режисьора Иван Владимиров към този момент получи 3 награди „ Златна роза ”, специфичната премия на журито - за постановка и сюжет, както и специфичната премия на журито от фестивала за операторско майсторство „ Златното око “. Оператор на продукцията е Георги Челебиев.
" Това, което доста ме занимава, е, че ние не познаваме даже най-близките си хора. Не знам дали на хората им харесва да слагат себе си под микроскопа и да се изследват. Това да опознаеш себе си и най-близките си е извънредно мъчно и изисква дисциплинираност, предпочитание и безрезервност ", сподели пред БНР Иван Владимиров.

Той акцентира, че най-важното нещо във кино лентата е това, че от време на време не желаеме да опознаем хората, с които живеем, сътворяваме си подправени легенди за тях и не виждаме истината:

" Трудно е да опознаеш индивида до себе си, камо ли да опознаеш хората, които са оттатък оградата ", заключи режисьорът на  " Сцени от живота на една актриса ".

Мария-Елеонора е актриса. Насред кино премиера тя напуща залата. По-късно се удря с колата си в бетонната стена на подземния паркинг и умира. Нейният дълготраен другар и новак режисьор Петър се пробва да открие аргументите за този фрапантен акт и организира серия от изявленията с близки, сътрудници и познати на актрисата. Към интервютата прибавя и фрагменти, които самичък е снимал по времето на взаимния им живот, както и няколко кино подиуми, в които Мария-Елеонора е взела участие. Така Петър основава кино лентата „ Сцени от живота на една актриса “ и открива, че всеки има своята версия за случилото се, само че никой не познава същински починалата актриса, даже той самият.

В функциите влизат Радина Кърджилова (Мария-Елеонора), Йордан Ръсин (Петър), Мимоза Базова (майката на Мария-Елеонора), Мариана Крумова (бабата на Петър), Боряна Пенева, Стефан Денолюбов, Стефка Янорова, Антоний Аргиров, Александра Василева, Иван Тонев, Ивана Папазова, Цветан Алексиев, Павлин Петрунов и Йосиф Шамли.

Със специфичното присъединяване на Валентин Ганев, Иван Бърнев, Ивайло Христов, Владимир Пенев, Мариус Куркински, Асен Блатечки и Светлана Янчева.

Интервюто на Георги Марков с Иван Владимиров в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР