Българският фармацевтичен съюз (БФС) призовава отговорните институции, като Министерски съвет

...
Българският фармацевтичен съюз (БФС) призовава отговорните институции, като Министерски съвет
Коментари Харесай

Българският фармацевтичен съюз настоява за спешни антикризисни мерки срещу паралелния износ

Българският фармацевтичен съюз (БФС) приканва виновните институции, като Министерски съвет и Народното събрание, да одобряват незабавно предлаганите промени в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина (ЗЛПХМ), които засягат паралелния експорт, оповестиха от пресцентъра на съюза.

Според предложенията на Министерството на здравеопазването, реекспортът на медикаменти може да бъде избегнат със съставянето на специфични описи, които да лимитират техния успореден експорт, което не опонира на Европейското право. Само от началото на годината на горещата телефонна линия на БФС за сигнали за изчезнали на пазара инсулини са получени стотици позвънявания от наранени пациенти.

Призоваваме вицепремиера господин Томислав Дончев като ръководител на свикания незабавно през днешния ден Съвет за административна промяна към Министерски съвет, да утвърди ограниченията в плана на ЗЛПХМ, с които ще се постави завършек на този извънредно тежък проблем, грозящ здравето на българските жители и да даде „ зелена “ светлина на процедурата по промени. Съсловната организация на магистър-фармацевтите чака утвърждението на предлаганите промени от м. юли 2017 година, които са съгласувани с главните участници в бранша и процесът на координиране следва да бъде завършен в най-кратки периоди по този начин, че измененията да се одобряват от Народното събрание до края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР