Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел откри

...
Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел откри
Коментари Харесай

Мария Габриел откри 12-ото издание на EuroDIG

Българският еврокомисар за цифровата стопанска система и общество Мария Габриел откри 12-ото издание на най-авторитетния конгрес в Европа, отдаден на ръководството на интернет - EuroDig . Пред повече от 750 интернационалните участници в Хага тя показа постигнатото досега в цифровите политики и провокациите, които стоят пред бъдещото развиване на световната мрежа, заяви представителството на Европейска комисия в България. 

" Все по-често развиването на интернет повдига съществени политически и етични въпроси. Те са свързани както с ролята на индивида в процеса на ръководство на технологиите, по този начин и с доверието на хората в тях. За решаването на тези въпроси ще са нужни политически решения на национално и интернационално равнище, като повече от всеки път е нужно съдействие ", съобщи комисар Мария Габриел. 

Тя открои три съществени стъпки, които би трябвало да се подхващат в отговор на тези провокации. Т ова са усилване на съдействието в региона на цифровите технологии, фокусиране върху софтуерното ръководство и създаване на Европа като водач в тази област. 

" Авангардните цифрови технологии, да вземем за пример изкуствения разсъдък или блокчейн, освен ще трансформират метода, по който работи интернет. Те ще оформят в бъдеще нашите стопански системи и общества. Зад всеки програмен продукт, дизайн или интерфейс, стоят полезностите на този, който ги е създавал. Всъщност става въпрос за избор в какво общество желаеме да живеем. Дали в общество в услуга на хората или в такова, в което хората са манипулирани от технологиите. Това са въпроси от решаващо значение за нашето общо бъдеще ", акцентира Мария Габриел. Тя уточни, че Европейски Съюз не се крие от отговорност и няма да се поколебае, когато полезности като цялост на персоналния живот, сигурност или правдивост са изложени на риск
 
EU’s human-centric approach to digital transformation is an added value to shape global internet governance which will be decisive to ensure a sustainable, fair, inclusive and equitable future for all. has an essential role to promote EU’s contributions
— Mariya Gabriel (@GabrielMariya)

" Регулирането на интернет е едвам първоначално си, като саморегулацията има своите ясни граници. Ние би трябвало да погледнем напред. Убедена съм, че Европа би трябвало да играе лидерска роля в идващите години в търсенето на нови подходи за ръководството на интернет, учредено на приобщаване, успеваемост и целенасоченост. Само с метод, зачитащ човешкото достолепие, свободата, демокрацията, равенството, върховенството на закона и правата на индивида, можем да имаме триумф ", заключи българският еврокомисар за цифровата стопанска система и общество Мария Габриел. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР