Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел събра българи и чужденци

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел събра българи и чужденци
Коментари Харесай

Хиляди българи и чужденци се хванаха за ръце на Голямото хоро в Брюксел, организирано от евродепутата Ева Майдел

 20180422144731__mg_6047  20180422144418__mg_5993_1  20180422144035__mg_5888  20180422140519__mg_5445
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел събра българи и чужденци в белгийската столица в огромно събитие на 22 април 2018г. на централния площад в Брюксел, оповестиха от партията. „ Голямото хоро “ продължи пет часа, а гостите които се допряха до магията и гения на българските реализатори бяха хиляди.

„ Време е да променим облика на България на открито – да покажем, че сме способни, сполучливи и положителни. С българското хоро желая да покажа, че ние имаме друго лице, което би трябвало да демонстрираме и да се гордеем с това, което сме през днешния ден. Използвам хорото, тъй като то носи страхотна сила, която заразява всички, демонстрира, че българите са задружни и сплотени “, разяснява Ева Майдел пред публицисти.

„ Голямото хоро “ е към този момент открита 6-годишна традиция за Брюксел, само че тази година то бе още по-внушително и празнично, включващо над 100 реализатори от разнообразни краища на България. Празникът, стана част от културната стратегия на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, а по покана на Ева Майдел патрон на хорото одобри да бъде ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни.

Специален посетител на „ Голямото хоро “ 2018г. бе министърът не Европредседателството, Лиляна Павлова, която, както доста от гостите на празника, бе облечена в българска носия и поздрави гостите от сцената. От сцената бяха показани и сполучливите български млади бизнесмени Гергана Станкова, основател на аксесоарите с обичайни български претекстове „ Шевица “, и Ива Цолова, съсновател на платформата за образование на хора в неравностойно състояние „ Джамба “.

Inspired by the Bulgarian spirit and Bulgarian #GrandHoro that united #Brussels today. With all Bulgarians and our friends from all over Europe we proved that #UnitedWeStandStrong! @EvaMaydell@EU2018BG@DTzantchev@Ili_Ivanovapic.twitter.com/oxHDk36sJv

— Лиляна Павлова (@LilyanaPavlova) April 22, 2018

“България извървя дълъг път и в този момент е почтена и равноправна страна членка на Европейския съюз. Имаме огромен капацитет и доста надарени младежи, които способстват за позитивния имидж на страната ни. Всички сътрудници и специалисти, които са част от екипа на Българското председателство с работата си затвърждават този позитивен облик, а с този празник през днешния ден се надявам да създадем още малко “, съобщи министър Павлова.

„ Голямото хоро “ е крайна част от 12-ото издание на интернационалния фестивал за балканска музика „ Balkan Trafik “. Акцент на фестивала тази година е представянето на Пловдив, определен за Европейска столица на културата за 2019г. Изпълненията в програмата на площада пристигнаха от Академията за Музикално, Танцово и Изобразително изкуство от Пловдив, Ансамбъл „ Търновска Царица “ от Велико Търнова, и Кукери от Раковски.

#GrandHoro is over but Brussels keeps celebrating Bulgarian culture. Manneken Pis has just put a traditional Bulgarian costume on, on the occasion of #BalkanTrafficFestivalpic.twitter.com/pqzSeovrI4

— EU2018BG (@EU2018BG) April 22, 2018

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР