Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) изпрати писмо до Фейсбук, съобщават

...
Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) изпрати писмо до Фейсбук, съобщават
Коментари Харесай

Ева Майдел с критики към Facebook за модерирането на съдържанието в България

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) изпрати писмо до Facebook , оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ. В писмото си тя приканва компанията да се ангажира с по-качествено модериране на наличието.

" Намираме се в осведомителна война. Постоянните офанзиви с дезинформация вредят на обществото, като подкопават доверието в демокрацията . Това понижава способността на институциите да реагират без значение и изрично на зловредно въздействие от трети страни, защото обществото е достигнало равнище на съмнение и боязън, които сковават управляващите. Затова отговорността на онлайн платформите, от които Facebook е с най-голямо въздействие в обществото, е от изключителна значимост за битката с дезинформация и отбраната на истината и свободата на изложение ", написа българският европдепутат Ева Майдел в писмо до Мета, притежател на Facebook.

Майдел споделя с американската компания образци за блокирани профили на одобрени обществени фигури като Николай Слатински и Огнян Минчев, които показват мнение против съветската инвазия в Украйна, както и петиция, подписана от над 2000 българи и входирана в Комисията за петиции на Европейския парламент.

Майдел споделя, че намира невъзможността на Facebook да модерира обективно и в полза на истината наличието си на български за огромен проблем . По въпроса с даването на военна помощ на Украйна, България станаха заложник на шумно малцинство, което с подправени вести и операции в обществените медии съумя да забави и обезврежда огромното болшинство в Народното събрание за същинска помощ към защитаващата се от експанзия Украйна. Така системата за модериране на наличие на Facebook на процедура обслужи интереса на агресора от Кремъл, написа още евродепутата.

Тя акцентира, че в същото време доста уважавани и авторитетни гласове биват блокирани, тъй като са проведено всеобщо докладвани от профили с друг интерес, още веднъж съвпадащ с този на съветското държавно управление.

Българският евродепутат ще провежда срещи с високопоставени представители на Мета и Facebook, с цел да разиска казуса и призове за намиране на решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР