Българският евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ/Европейска народна партия) бе избран за

...
Българският евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ/Европейска народна партия) бе избран за
Коментари Харесай

Български евродепутат ще е главен преговарящ по кохезионната политика на ЕС след 2020 г.

Българският евродепутат Андрей Новаков (ГЕРБ/Европейска национална партия) бе определен за основен договарящ по главния правилник за Европейските структурни и капиталови фондове след 2020 година, заяви пресцентърът на ГЕРБ, представен от Българска телеграфна агенция.

Решението е без казус в историята на България като част от Европейския съюз, тъй като за първи път българин бива определен на тази позиция. Това се случи по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Очакваната стойност на регламента, обект на договарянията, ще надвиши 300 милиарда евро, които ще бъдат вложени в интервала 2021-2027 година Новаков ще бъде виновен за законодателното предложение на Европейската комисия, както и на измененията в разпоредбите за бюджетите на страните членки, действието, допустимите бенефициенти и изискванията за финансиране на планове в Европейски Съюз и в страната.

В процеса на правене и приемане на регламента за еврофондовете той ще работи дружно с немския евродепутат Констанце Крел. Предвидено е Еврокомисията да изпрати плана на правилник до Европейския парламент в края на май, а преговорният развой да трае минимум една година. Новите условия ще влязат в действие на 1 януари 2021 година, като те ще се ползват за всички страни членки, райони и общини - бенефициенти на евросредства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР