Българският екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”) ще дебютират

...
Българският екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”) ще дебютират
Коментари Харесай

Български екипаж дебютира в Opel Adam Cup

Българският екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов („ Ясен Попов Рейсинг”) ще дебютират този уикенд в немския марков шампионат ADAC Opel Adam Cup, който е част от немския рали шампионат.

„ Тестът на Adam, който е нов за мен автомобил, мина предстоящо – изясни Попов, който в последните два сезона се състезава с Peugeot 208 R2. – Opel-ът отстъпва по мощ на 208-цата, окачването му е по-меко, само че такива са условията на купата, където всички водачи карат с идентични настройки. Тепърва ще се опознаваме с колата, защото в този момент карахме на трасе, което познавам чудесно.

„ Ще караме в Германия този сезон, с цел да забележим къде сме по отношение на младите водачи в Европа, тази година в купата вземат участие 22 екипажи от 12 страни, конкуренцията е на доста съществено равнище и разпоредбите са такива, че водачът и навигаторът са най-важният детайл за положителното или неприятното показване.”



Opel Adam Cup стартира шестия си следващ сезон през 2018 година, като календарът включва 8 ралита, в това число и немския кръг от международния рали шампионат (16-18 август). Рали „ Германия” от WRC ще се брои за два кръга от шампионата Opel Adam Cup.

Форматът за развиване на млади водачи се оказа извънредно сполучлив, защото от Opel Adam Cup досега са излезли двама европейски първенци в група Junior, един първенец на Германия и един фабричен водач в международния рали шампионат.

Даниел и Ангел пропуснаха първия старт за сезона – рали „ Саарланд-Пфалц” (2-3 март) и ще дебютират тази седмица в немския шампионат на старта на рали „ Заксен” (25-26 май).

Календар на Opel Adam Cup до края на сезона
25-26 май рали „ Заксен”
15-16 юни рали „ Штемведер Берг”
27-28 юли рали „ Вартбург”
16-19 август рали „ Германия” (два кръга)
28-29 септември рали „ Ерцгебирге”
19-20 октомври рали „ 3-те града”


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР