Българският диагонал Николай Учиков напусна аржентинския волейболен гранд UPCN (Сан

...
Българският диагонал Николай Учиков напусна аржентинския волейболен гранд UPCN (Сан
Коментари Харесай

Николай Учиков напусна UPCN

Българският диагонал Николай Учиков напусна аржентинския волейболен гранд UPCN (Сан Хуан) след 4 сезона, оповестиха публично от клуба. Клубът и играчът се разделят по взаимно единодушие.

Причините за напускането на Ники Учиков се крият в персонални претекстове, които са го предиздвикали да се завърне в България. От UPCN оповестяват, че са разбрали ситуацията на българския състезател и въз основа на уважението и привързаността си към него през последните години са се съгласили с молбата му, макар че има настоящ контракт до края на сезона.

На поста диагонал ще играят опитният поляк Збигнев Бартман и Мануел Лескиу Ауер, като от тимът не изключват опцията да привлекат и нов състезател.

30-годишният Николай Учиков прекара последните четири сезона с " жълто-сините " от Сан Хуан, в които завоюва голям брой трофеи и оценки. През първата година българският диагонал печели купата Копа Мастерс, Купата на Лигата и става първенец на континенталното клубно състезание на Южна Америка. Учиков получава и премията за най-полезен състезател (MVP) на шампионата. През сезон 2015/2016 година дружно с Тодор Алексиев извоюват бронзов орден от международното клубно състезание, като стават и първенци на Аржентина. През предишния сезон Николай Учиков дружно с UPCN завоюва бронзовите медали от клубното състезание на Южна Америка, както и сребърните медали в аржентинската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР