Българският боксьор в тежка категория при професионалистите Кубрат Пулев ще

...
Българският боксьор в тежка категория при професионалистите Кубрат Пулев ще
Коментари Харесай

Кубрат Пулев отново на ринга за световната титла през 2020 г.

Българският боксьор в тежка категория при експертите Кубрат Пулев ще получи нов късмет да се бие за международната купа напролет на 2020 година, заяви ESPN. Американският медиен колос се базира на решение на интернационалната боксова федерация (IBF), чийто формален кандидат е 38-годишният Пулев.
Съперник на Пулев ще бъде спечелилият от дуела сред сегашния първенец Анди Руис (Мекс) и досегашния - Антъни Джошуа (Вбр), като мачът на българина би трябвало да се организира не по-късно от 31 май следващата година, оповестява Сега. Междувременно мексиканецът ще пази пояса в реванш против англичанина на 7 декември 2019 година в Саудитска Арабия.

Евентуалният мач против Руис или Джошуа ще бъде трета опция за Пулев да стигне до върха в тежка категория. В първия случай българинът беше нокаутиран от дългогодишния хегемон Владимир Кличко (Укр) на галавечер в Хамбург (Гер) на 15 ноември 2014 година Във втория Кубрат имаше плануван дуел с Джошуа на 28 октомври 2017 година в Кардиф (Уелс), само че две седмици преди този момент се отхвърли поради травма.

Загубата против Кличко е единствената в кариерата на Пулев (27-1, 14 нокаута) на профиринга. Последният мач на Кобрата беше на 23 март 2019 година против Богдан Дину (Рум) в Коста Меса (САЩ), а след края му българинът се замеси в гръмък скандал с репортерката Дженифър Равало и поради обвиняване в полов тормоз лицензът му краткотрайно беше лишен от Спортната комисия на Калифорния.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР