Българският бизнесмен Максим Бехар бе избран за председател на Борда

...
Българският бизнесмен Максим Бехар бе избран за председател на Борда
Коментари Харесай

Максим Бехар ще ръководи Световен център за мир и дипломация


Българският предприемач Максим Бехар бе определен за ръководител на Борда на Световния център за мир и дипломация "Сър Джеймс Манчам ". Официалното разкриване на Центъра бе в столицата на Република Сейшели Виктория в наличието на доста политици от сейшелското държавно управление, дипломати и професори от локалния университет, който е формалният сътрудник на Центъра, фамилията на Сър Джеймс.

"Това бе една от последните фантазии на моя огромен другар и наставник Сър Джеймс и съм извънредно благополучен, че имаме опция да я изпълним – сподели Бехар по време на откриването на Центъра. – Идеята ни е непрекъснато да вършим интернационалните срещи и конференции както във Виктория, по този начин и по света, с цел да дискутираме какъв брой е значимо в този раздорен свят на тероризъм и бежанци да бъдем толерантни и да слагаме мира над всичко. "

Сър Джеймс Манчам е първият президент на преди малко получилите самостоятелност Сейшели през 1976 година, месеци по-късно е свален с прелом от премиера на страната Албер Рене и когато при започване на 90-те години се завръща в страната, стартира дейна интернационална активност, която води до последния си ден при започване на януари тази година.

Президент на Световния център за мир и дипломация ще бъде синът на Сър Джеймс – Александър, а Организационният комитет ще се управлява от професор Денис Харди, заместник-ректор на Сейшелския университет.

В Борда на Центъра влизат известни политици и научни дейци като някогашната австралийска министърка Лейди Карла Дейвис, Марк Донфрайд – шеф на Института за културна дипломация в Берлин, професор Негослав Остоич – шеф на Европейския център за мир в Белград, професор Гордън Андерсън – основен редактор на интернационалния Месечник за международен мир, някогашният български външен министър Соломон Паси, както и някогашният сейшелски външен министър и настоящ министър на опазването на здравето Жан Пол Адам.

Сър Джеймс Манчам ще бъде запомнен и като огромен другар на България, която той посещаваше постоянно, и поддържаше другарски връзки с доста политици, измежду които и Симеон Сакскобурготски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР