Българският баскетболист Александър Везенков, който попадна сред най-добрите петима състезатели

...
Българският баскетболист Александър Везенков, който попадна сред най-добрите петима състезатели
Коментари Харесай

Мечтая за титлата в Евролигата: Александър Везенков

Българският баскетболист Александър Везенков, който попадна измежду най-хубавите петима състезатели за сезона в Евролигата, съобщи, че е доста благополучен и горделив от признанието.

 

" Без моите съотборници, треньорите, както и фамилията, и тези, които ме поддържат, това нямаше да е допустимо ", разяснява Везенков пред BN Sports. " Това, което ме вълнува сега е единствено тимът и идната Финална четворка на Евролигата. Зад триумфите стои доста труд, неизменност и часове прекарани на терена, тъй че да мога да прогресирам и да демонстрирам най-хубавото от себе си през сезона ", сподели още българският национал.

 

" Чувствам се добре. Ще има и малко напрежение с приближаване на полуфинала, само че като цяло се чувствам добре. Постигнахме задачите досега, само че не желаеме да стопираме дотук. Имаме работа за извършване в четвъртък.

Ще сме подготвени и ще се вложим на 100 %. Честно казано, не чаках да бъде толкоз мъчно на четвъртфиналите. Знаех, че Монако е доста добър тим, само че те бяха в действителност страхотни. Радвахме се като дребни деца за класирането във Финалната четворка. Когато напъните ти са възнаградени, е доста прелестно ", добави Везенков.

 

По мотив противника в полуфиналите на Евролигата в сръбската столица Белград – Анадолу Ефес, Александър Везенков разяснява, че това е умел и първокласен тим. " Това е първенецът на Европа. Имат положителни самостоятелни играчи, само че не е единствено това. Сплотени са, опитни и ключът ще е да направляваме темпото на мача. Да играем същата здрава отбрана както против Монако и да редуцираме грешките ", сподели българинът.

 

Попитан дали през 2012-а и 2013-а, когато Олимпиакос завоюва две следващи трофеи, а Везенков носеше екипа на солунския Арис, е мечтал за нещо сходно, националът отговори: " Това несъмнено ми е фантазия. Когато гледаш всички тези страхотни баскетболисти си казваш, че и ти искаш да си на тяхно място един ден. Това време пристигна и би трябвало да му се насладим, тъй като в никакъв случай не се знае по кое време ще имаш още веднъж сходна опция. "
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР