Българският баскетболист Александър Везенков е най-добрият играч на позиция 4

...
Българският баскетболист Александър Везенков е най-добрият играч на позиция 4
Коментари Харесай

Американски баскетболист: Александър Везенков е най-добрата четворка в Европа

Българският баскетболист Александър Везенков е най-хубавият състезател на позиция 4 на тежкото крило в Европа. Това сподели американският гард Ерик МакКълъм, който бе посетител в подкаста на литовския баскетболен публицист Донатас Урбона.

34-годишният МакКълъм, който сега играе за турския Пънар Кършияка, засипа с похвали звездата на гръцкия Олимпиакос.

" Везенков е специфичен. Той е най-хубавата четворка (тежко крило) в Европа. Единствената му конкуренция е Никола Миротич от Барселона, само че той е нещо приблизително сред четворка и петица (център) ", сподели американецът, който е играл в кариерата си за тимове като Анадолу Ефес, УНИКС Казан, Галатасарай, Химки Москва и Локомотив Кубан.

" Везенков е гибелен стрелец, а те нормално не вземат доста битки. Но той взима по осем битки на мач, стреля 41 % от тройката, 88 % от наказателната линия и 67 % от игра. Това, което обаче го отличава най-вече от другите тежки крила в Европа, е, че изстрелва топката ужасно бързо. Не го познавам персонално, само че през последните 4-5 години неговата игра върви единствено нагоре. Той заслужава и съм сигурен, че един ден ще играе в Националната баскетболна асоциация (НБА). С неговия растеж от 206 сантиметра и със стрелбата, която има, той има всичко належащо за модерната НБА. Сакраменто ще дойдат и ще го вземат, сигурен съм ", сподели още МакКълъм.

От началото на сезон 2022/23 в Евролигата Везенков е водач по овладени битки с 8,2 приблизително на мач, водач по коефициент на потребно деяние с 26,6 и втори по точки с 19,9 приблизително на мач. Правата на българина за НБА се държат от тима на Сакраменто Кингс.
 Александър Везенков: Опитвам да прогресирам във всеки един сезон, да бъда по-добър от предходния
Александър Везенков: Опитвам да прогресирам във всеки един сезон, да бъда по-добър от предходния

Българинът още веднъж свети с екипа на Олимпиакос
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР