Българският ансамбъл при девойките по художествена гимнастика спечели три сребърни

...
Българският ансамбъл при девойките по художествена гимнастика спечели три сребърни
Коментари Харесай

Три сребърни медала за българския ансамбъл в Москва

Българският отбор при девойките по художествена гимнастика завоюва три сребърни медала на Международния шампионат, съпътстващ ГРАН ПРИ в съветската столица Москва.
Нашите девойки изиграха прелестно своята комбинация с 5 ленти, която беше оценена с 26.100 точки. Така с общ общ брой от 59.150 точки те се окичиха със среброто в многобоя. Оценките в квалификациите бяха значими и за класирането във финалите на уредите.
 Гимнастичката Стиляна Николова: Искам да вземам участие на Олимпиада (ВИДЕО) Гимнастичката Стиляна Николова: Искам да вземам участие на Олимпиада (ВИДЕО)
Стиляна Николова завоюва златен орден на лента при девойките на Европейското състезание по художествена гимнастика в Киев и сребро на т...

България завоюва още два сребърни медала - на композицията с 5 ленти и с 5 топки. Като това е първо появяване на огромен интернационален конгрес на петорката при девойките.
Първи в многобоя са представителките на домакините от Русия, а трети е ансамбълът на Беларус. Такова е и разпределението на медалите по уреди - два златни за Русия и 2 бронзови за Беларус.


 Трогателно: Малките ни шампионки посветиха медалите си на лекарите (ВИДЕО) Трогателно: Малките ни шампионки посветиха медалите си на лекарите (ВИДЕО)
България завоюва цялостен комплект медали - златен, сребърен и бронзов, на финалите на обособените уреди при девойките на eвропейското първе...
" Девойките на старши-треньора Вяра Ваташка и помощникът и Цветелина Найденова изиграха доста добре своите комбинация, със самочувствие, усмивки и хъс. Това е първо появяване на огромен интернационален конгрес на дребните ни лъвчета, които демонстрираха доста огромно израстване, непоклатимост и интелигентна игра! Знаем какъв брой пъти тренировките бяха прекъсвани и какъв брой късно състезателите под 18 години у нас бяха пуснати да упражняват в зала. Така че две изигравания без груби неточности на килима в Москва е същински героизъм! " Това написаха от Българската федерация по художествена гимнастика в формалната си Facebook страница.
И допълниха, че достижението на ансамбъла е
Още фотоси от надпреварата вижте.


 На 19 години и с над 100 медала - златното момиче Стефани Кирякова На 19 години и с над 100 медала - златното момиче Стефани Кирякова
Всеки, който се е опитал да преброи премиите и оценките на състезателя по художествена гимнастика и част от националния отбор Стеф...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР