Българският ансамбъл по художествена гимнастика приключи участието си на Световното

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика приключи участието си на Световното
Коментари Харесай

Злато, бронз, сложни изпълнения и заявка за олимпийско величие от България

Българският отбор по художествена гимнастика завърши присъединяване си на Световното състезание в София, демонстрирайки че ще е главен " състезател " на Олимпийските игри след две години в Токио. Момичетата в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова приключиха шампионата на планетата в този спорт с един златен орден (5 обръча) и един бронзов орден в многобоя, който се организира в събота.
Възпитаничките на Весела Димитрова записаха извънредно мощно показване на 5 обръча в неделния ден, като бяха единствените, които минаха границата от 23 точки (23.300). За страдание, грешките в многобоя в съботния ден и днешните на 3 топки и 2 обръча не разрешиха на България да се качи по-нагоре на стълбичката със завоюваните медали на Световното състезание.
Българският отбор сподели най-висока трудност в своите съчетания и загатна за доста сериозния капацитет, а задачата е той да бъде изцяло осъществен на Олимпийските игри в Токио след 2 години. Именно натам е ориентирана и подготовката на грациите ни.
Как се разви борбата на 5 обръча - научете в Sportlive.bg.
Как се разви борбата на 3 топки и 2 въжета - вижте в Sportlive.bg
В събота се организира многобоят, в който макар грешките си, България съумя да се добере до бронзов орден. Повече детайлности четете в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР