Българският ансамбъл изигра две много силни съчетания в многобоя на

...
Българският ансамбъл изигра две много силни съчетания в многобоя на
Коментари Харесай

Ансамбълът ни с бронз в Баку, съдиите пак подариха титлата на рускините

Българският отбор изигра две доста мощни съчетания в многобоя на международното състезание по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан) и завоюва бронзовия орден със общ брой 58.000 точки. За първото си комбиниране на обръчи и бухалки, на което позволиха една лека неправилност, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха 28.800 точки (20.300 за компликация, 8.500 за изпълнение), заяви sportal.bg.

Възпитаничките на Весела Димитрова изиграха още по-усложненото си комбиниране с топки, за което получиха 29.200 (20.500 за компликация, 8.700 за изпълнение). От родния щаб беше подадена контестация за оценката, само че тя не беше почетена и резултатът им остана същият.

Световни шампионки със сериозен подарък от съдиите станаха рускините. На първото си комбиниране на обръчи и бухалки, където позволиха грешки, те получиха оценка от 28.700 точки. Последва обаче пресилено висока оценка от 30.000 точки за осъществяването на топки, което също не беше изиграно чисто, и по този начин съдиите на процедура подариха международната купа на Русия с 58.700 точки.

Със сребърния орден в многобоя се окичиха японките с 58.200 точки. Те изиграха без неточност съчетанията си с пет топки (29.200) и с обръчи и бухалки (29.000).

Миналата година на международното състезание в София Русия още веднъж завоюва купата в многобоя, втори бяха италианките, а трети българките.

Утре българките ще играят и в двата финала на обособените уреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР