Българският аниматор, художник и режисьор оглави Топ 4 сред най-влиятелните

...
Българският аниматор, художник и режисьор оглави Топ 4 сред най-влиятелните
Коментари Харесай

Теодор Ушев е обявен за най-влиятелен аниматор в света за последните 25 години

Българският аниматор, художник и режисьор оглави Топ 4 измежду най-влиятелните фигури в международната анимация за последния четвърт век.
Името на Ушев е сложено преди всичко от 25 водещи критици, публицисти, куратори, фестивални шефове и историци в интернационална анкета, проведена от кураторите на Анимационния фестивал в Лерида (Animac) и Културния Център на Барселона, отпред с Каролина Лопез, осведомиха от екипа на българина.
 Тео Ушев: Тиквата ще остане в историята с геноцида над личния си народ Тео Ушев: Тиквата ще остане в историята с геноцида над личния си народ
Това, което се случва в България е злокобно. Нямам думи просто... За страдание, почтени хора заплащат с живота си малоумието и безхабериет...
В първата четворка още са режисьори като Режина Песоа (Португалия), Коджи Ямамура (Япония) и Игор Ковальов (Русия/САЩ).
В същата анкета за най-хубав пълнометражен анимационен филм е разгласен " Отнесена от духовете " на японския режисьор Хаяао Миязаки.
Теодор Ушев е български мултимедиен актьор, режисьор и графичен дизайнер. В последните 15 години работи за Националния Филмов Съвет на Канада. В креативната си биография има повече от 15 кино лентата, донесли му над 200 интернационалните награди по целия свят, включително Номинация за Оскар, Кристал от Анси, Почетен орден от Френската академия за кино изкуство и Награда за Най-добър късометражен филм на Асоциацията на задграничните публицисти в Холивуд ( ). Член на Американската Академия за кино изкуство AMPAS, джентълмен на Ордена на Изкуство и литература на Френската Република.

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР