Българските Военновъздушни сили участват в тренировка на сили и средства ...

Българските Военновъздушни сили участват в тренировка на сили и средства

Българските ВВС участват в тренировката на НАТО „Rammstein Guard”

Българските Военновъздушни сили вземат участие в подготовка на сили и средства за противовъздушна защита (ПВО) за работа в условия на радиоелектронни разстройства „ Ramstein Guard Bgr - 2019 ”. Тя се организира от 29 септември до 4 октомври 2019 година на територията и във въздушното пространство на нашата страна и е под управлението на Центъра за въздушни интервенции в Торехон, с присъединяване на Центъра на НАТО за радиоелектронна война. Целта е да се увеличи равнището на подготовка и устойчивостта на персоналния състав от Военновъздушни сили за дейности в условия на радиоелектронни разстройства, както и за използване на процедурите при взаимоотношение с Центъра за въздушни интервенции – Торехон.

Домакин на „ Ramstein Guard Bgr - 2019 ” е 16-та транспортна авиационна група – Враждебна, която оказва логистична поддръжка на аероплан за радиоелектронна битка DA-20 „ Falcon “. В рамките на тренировката самолетът ще извършва полети от летище София.

За първа година в „ Ramstein Guard Bgr - 2019 ” ще вземат участие екипажи от авиобаза Безмер със аероплан Су-25. Те ще извършват взаимни задания с екипажа на DA-20 „ Falcon “ и ще симулират полети за превъзмогване и заличаване на земно основаните средства за Противовъздушна отбрана, участващи в тренировката. Изпълнението на тези задания е обвързвано с използването на комплекс от дейности и процедури от структурите за Противовъздушна отбрана на земята и покачва експертизата на състава от Военновъздушни сили при обмисляне на подготовката с потребление на опциите и оборудването на Центъра на НАТО за радиоелектронна война.

Общ началник на силите и средствата, които вземат участие в „ Ramstein Guard Bgr - 2019 ” от българска страна, е полковник Пейо Дончев от отдел „ Подготовка “ в командването на Военновъздушните сили.

Тр енировката се организира в осъществяване на „ Интегрираната стратегия на силите на НАТО за електронна битка ”. Българските Военновъздушни сили вземат участие в нея годишно от 2009 г.

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg