Българските участници в световната купа по биатлон за мъже са

...
Българските участници в световната купа по биатлон за мъже са
Коментари Харесай

Българските биатлонисти са се прибрали още в петък поради съображения за сигурност

Българските участници в международната купа по биатлон за мъже са се прибрали в страната в петък заради съображения за сигурност и това е повода да не вземат участие в спринта на 12.5 километра в Контиолахти през днешния ден, съобщи Красимир Анев в изявление за Българска телеграфна агенция.

Той изясни, че това решение е най-хубаво за всички поради продължаващата зараза от ковид. Както е добре известно, българското държавно управление разгласи изключително състояние в последния работен ден от седмицата.

"Ние се прибрахме в петък, а треньорите ни към момента пътуват към България. От федерацията предложиха да ни приберат допустимо най-бързо и предвид на ситуацията, това беше за положителното на всички ", сподели той за Българска телеграфна агенция.

Относно резултатите от сезона, Анев добави: "Целях да съм в добра форма за Световеното състезание и това се получи, само че сигурно не бях във върхова форма. Още е прекомерно рано за разбори. Заминаването от Финландия се случи толкоз бързо, че нямахме време за равносметка. Като цяло може би не постигнахме мечтаното, само че най-малко аз бях в по-добра форма ".

Българският национал провокира и лека суматоха през последните дни, откакто разгласява във Facebook пост с думите "The end " (б.а.- "Краят "), съпроводени от известна ария на "Ку Ку Бенд ". Той обаче съобщи, че това е просто краят на сезона в биатлона.

Анев изясни: "Това не значи нищо повече от просто един коментар. Сезонът в биатлона завърши, а обстановката е комплицирана и в България, и по целия свят. Време е да насочим внимание към българската нация и околните ни. Сега тъкмо спортът не е на дневен ред ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР