Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат

...
Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат
Коментари Харесай

Голям ферибот извозва туристите от Самотраки по обяд

Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат безвъзмездна храна един път на ден в няколко заведения наоколо до пристанището, както и безвъзмездна нощувка, оповестиха от външното ни министерство.

Гръцкото министерство на корабоплаването взе решение в сряда фериботът „ Андрос Джет " да стартира курсове от Самотраки до Александруполис и назад.

При подобаващи метеорологични условия ще бъде пуснат и втори по-малък транспортен съд, които ще транспортира пасажерите.

„ Основният проблем е несъответстващата реакция на гръцките управляващи ", показа в предаването „ Преди всички " Александър Малюк, един от българите, блокирани на острова.

Владимир Писанчев, българският консул в Солун, съобщи, че „ Андрос Джет " е доста огромен ферибот, който побира над 600 индивида и 75 автомобила, чака се да дойде на острова към 22.00 часа.

„ Отделно ще има още един ферибот, който е товарен, защото самият остров остава без всевъзможни муниции. Надяваме се, че в четвъртък, до края на деня, казусът ще бъде решен ".

Писанчев заяви, че по неофициална информация причина за забавянето на превозването на туристите от острова към континента е механически проблеми на двата ферибота, с които оперира транспортната компания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР