Българските тенис таланти Илиян Радулов, Адрияно Дженев, Росица Денчева и

...
Българските тенис таланти Илиян Радулов, Адрияно Дженев, Росица Денчева и
Коментари Харесай

Четири българчета в отборите на ITF за "Ролан Гарос" и Уимбълдън

Българските тенис гении Илиян Радулов, Адрияно Дженев, Росица Денчева и Елизара Янева бяха определени да бъдат част от тимовете на ITF за идните шампионати от Големия шлем, заяви БФТ.

Това е и изключителна опция за младите тенисисти да пътуват до висококачествени юношески шампионати, под управлението на формален треньор на ITF. Всички разноски ще бъдат покрити от Фонда за развиване Grant Slam.

Радулов, Дженев и Денчева са определени в тим „ А " на ITF.

Тримата ни тенисисти ще вземат участие в лагери, подготвителни шампионати и надпреварите от Големия Шлем – " Ролан Гарос " и Уимбълдън.

Радулов, Дженев и Денчева ще стартират с предварителен лагер в Италия от 11 до 14 май. След това тримата ще вземат участие на два шампионата от ITF за юноши и девойки в Санта Кроче Сул′Арно от категория J300 и Милано J500. Следва нов шестдневен лагер в Италия и присъединяване на " Ролан Гарос " от 4 юни.

Радулов, Дженев и Денчева ще имат две седмици отмора след Откритото състезание на Франция.

Тримата още веднъж ще бъдат на лагер от 26 юни до 1 юли в Нотингам, а по-късно ще вземат участие на шампионата от категория J300 в Роухемптън (Великобритания).

От 8 юли следва присъединяване на Уимбълдън.

Елизара Янева беше определена в тим „ Б " на ITF. Янева стартира с лагер в Италия от 28 до 30 април. След това Елизара ще играе на пет поредни шампионата преди " Ролан Гарос ". 

От 4 юни тя ще вземе присъединяване в Париж..

По обявата работи: Любомир Тодоров БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР