Българските текстилни предприятия са регистрирали рекордно много поръчки и са

...
Българските текстилни предприятия са регистрирали рекордно много поръчки и са
Коментари Харесай

Текстилните ни предприятия с рекордна производителност в кризата

Българските текстилни предприятия са записали рекордно доста поръчки и са работили на цялостен потенциал през януари и февруари месец на 2021 година Причината за това е нарушената верига на доставки от Китай и други страни от Далечния изток, заяви Пламен Димитров от компанията за експортно обезпечаване Кофас. Според него другият бранш на българската стопанска система, който също записва такова бурно развиване заради същата причина е машиностроенето.

„ Целият западен свят беше привикнал на доста сигурни доставки от Далечния изток, само че това доверие към този момент е нарушено, заради което поръчките се пренасочиха към по-близки пазари “, добави той.  

Според анализите на Кофас обаче икономическото възобновяване на страната ни мощно ще зависи най-вече от един фактор – темпа на имунизация на популацията. „ България към този момент изостава доста във имунизацията по отношение на останалите страни от Централна и Източна Европа, което изрично значи, че ще забави и своето икономическо възобновяване “, предвижда той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР