Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства. Отстояването на

...
Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства. Отстояването на
Коментари Харесай

Радев: Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства

Българските сухопътни войски са изправени пред нови провокации. Отстояването на националните и групови ползи става все по-сложна и виновна задача, която изисква дълбока промяна на цялостната система за защита, генериране и поддържане на съответни качества и високо готови експерти, командири и водачи. Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при откриването на тържественото заседание във Военна академия „ Георги Стойков Раковски “ във връзка празника на Сухопътни войски – 19 ноември.


Държавният глава изрази вяра, че изоставането в процеса на рационализация на Сухопътните войски ще бъде преодоляно и подсети, че постоянно е упорствал модернизацията на трите типа въоръжени сили да тече по едно и също време като най-хубав и уравновесен метод. Модернизацията е обединен развой на обща промяна, акцентира Радев и изрази убеждението си, че ще се намерят механизмите Сухопътните войски да имат полагащото им се въоръжение и технологии.

Като главен проблем пред Сухопътни войски президентът очерта дефицитът, неокомплектоваността с персонален състав. „ Тук би трябвало да бъде акцентът на напъните и би трябвало да се възстановят привлекателността и достолепието на военната специалност “, сподели Румен Радев и изрази убеденост, че Сухопътните войски ще продължат все по този начин отговорно да извършват дилемите си, свързани с националната сигурност.

Президентът уточни, че историята на Сухопътни войски е летопис на популярност, подвиг, безрезервност и безрезервна отдаденост на Родината.

„ Българските сухопътни войски са неразделна част от нашия народ, тъй като в цялата си история с подвиг и смелост са защитавали и служили правилно на своя народ. Доказали са, че са основен фактор за суверенитета, териториалната целокупност и независимостта на България “, акцентира в словото си на церемонията президентът.

По думите на президента точно хората са най-силното и дейно оръжие на Сухопътни войски, тъй като не са позволили да бъде пленено българско бойно знаме даже в най-тежките и неравностойни борби.

„ Вие сте тези, които не отказвате нито една задача, сложена от държавното управление и в изискванията на лимитирани запаси, при неналичието на модерно съоръжение и въоръжение продължавате да усъвършенствате своите качества и с чест и достолепие да изпълнявате вашите виновни задачи “, сподели още Румен Радев.

На тържественото събитие участваха началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, заместник-министърът на защитата генерал-лейтенант Атанас Запрянов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов, офицери от типовете въоръжени сили, слушатели и ученици на военната Алма матер, ветерани.
  Румен Радев ще реши за Иван Гешев в обозрим период Румен Радев ще реши за Иван Гешев в обозрим период
Президентът Румен Радев ще реши в обозрим период за прегласуването на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Държавният глава уточни, че не при...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР