Българските състезатели по кикбокс се представиха отлично на международния турнир

...
Българските състезатели по кикбокс се представиха отлично на международния турнир
Коментари Харесай

Българските кикбоксьори спечелиха безапелационно международния турнир Balkans Best Fighters в Сърбия

Българските състезатели по кикбокс се показаха чудесно на интернационалния шампионат с сан на Балканско състезание " Balkans Best Fighters " 2020, връщайки се с общо 22 златни, 9 сребърни и 1 бронзов орден. Състезанието бе извършено от 11 до 13 декември в Ягодина, Сърбия, а националите завоюваха конкуренцията, триумфирайки с преобладаващи мачове във всички категории и на кръг, и на татами. Това съощиха от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

Българите започнаха мощно шампионата още в първия ден, като при ринговите дисциплини с победа с 3:0 и нокдаун във втория рунд се регистрира Мартин Копривленски (до 71 кг), който надви над играч на домакините.

След това Мариян Петков в профил с 3:0 сърбина Даниел Сарнян в категория до 81 кг. Петър Димитров (LK, до 63,5 кг) и Илия Ненов (LK, до 82 кг) също надвиха в своите дуели, а Виктор Йорданов затвърди чудесното родно присъединяване в " Balkans Best Fighters ", отказвайки съперника във втория рунд. Безкомпромисен в трите рунда в категория до 67 кг беше Георги Атанасов. Ахмед Ахмедов пък нокаутира състезателя на домакините Стойче Германович в същата категория. С две победи и шампионска купа се отличи Христо Калайджиев в категория до 81 кг. Своя дуел завоюва и Димитър Стоянов (до 71 кг). В категорията за юноши младша възраст до 51 кг Мишел Илиев надви над Дарис Еюпович от Сърбия с 3:0.
Националите затвърдиха сполучливото си присъединяване на " Balkans Best Fighters " 2020 и в неделя.
В първата среща за деня Иван Стефанов претърпя загуба против играч на домакините в категория " ЮМВ " (до 67 кг). След това обаче с ударни безапелационни победи се регистрираха Николай Велчовски в категория до 75 кг и Николай Димитров. В категория до 81 кг мъчно, само че справедливо до златото след финала стигна Мариян Петков, който победи играч на Молдова. Мачът на Петков беше безусловно удар за удар във всеки рунд, само че надви в последния и резервира превъзходството си до края на срещата.
Александра Димитрова загуби след противоречиво съдийството. Въпреки чудесната игра, тя изтърва успеха с тъкмо една точка и 2:1 съдийски гласа.
" Balkans Best Fighters " 2020 се оказа съревнование без загуба за българските кикбоксьори в дисциплините на татами. Участниците от националния тим на България завоюваха всичките си 35 мача против задгранични съперници.
Това не е всичко. Българите безусловно обраха купите за най-хубави бойци в другите категории. Виктор Йорданов и Никола Николов завоюваха трофеите надлежно до 67 кг и до 81 кг. Георги Атанасов сграбчи наградата за най-хубав в жанр " лоу кик " в старша възраст до 67 кг. Даниел Крумов завоюва купата за най-хубав при кадети до 69 кг; +69 и до 74 в жанр " киклайт контакт ". Иван Кръстанов сграбчи трофея за най-хубав при мъжете в жанр " киклайт контакт " в категория до 79 и до 84 кг.
Почетен плакет за значителен принос към шампионата " Balkans Best Fighters " 2020 получи ръководителят на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.
След шампионата той разяснява: " Представихме се повече от чудесно и на кръг, и на татами. Това, за което отидохме в Сърбия, го изпълнихме на 100 %. Разбира се, можехме да спечелим още повече златни медали, само че имахме малшанс в някои от категориите. И фактически щяхме да имаме още повече златни медали, само че пристигайки на място, установихме, че някои от съперниците ни не са се явили и се наложи на място да сменяме стилове, категории и за това се получиха и тези български финали. Това, което ме радва е, че всички състезатели се раздадоха на 100 %. Приключваме годината с един голям триумф за българския кикбокс и несъмнено прибирайки се в България, започваме да работим за идващия сезон. Предстоят ни доста съществени надпревари и още повече триумфи ".
Националният селекционер Владимир Вълев съобщи: " Мога да кажа, че всички се показаха на равнище. Показаха военен дух, воля за победа, механически умения, което ни отличи нас, като тим от всички състезатели в шампионата. Затова няма по какъв начин да различавам един или различен играч. Мога да кажа, че съм удовлетворен от всички и се надявам само да продължат да надграждат своите умения ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР