Българските състезатели отново не успяха да спечелят медал от международния

...
Българските състезатели отново не успяха да спечелят медал от международния
Коментари Харесай

Българите отново без медал в Атина



Българските състезатели още веднъж не съумяха да завоюват орден от интернационалния шампионат по таекуондо, олимпийска версия, част от веригата „ Президентска купа “. Във втория ден на конкуренцията в Атина положително показване записаха кадетите Александра Георгиева в категория 55 кг и Дарин Кирилов в категория 45 кг. Двамата отпаднаха в третия кръг след загуби от Ника Коларек (Хърватия) и Константинос Солакидис (Гърция). В първите две срещи Александра се наложи над Йоана Серети (Гърция) и Екатерина Попова (Русия), а Дарин победи Ачилеас Пампалос (Гърция) и Ярослав Папушенко (Русия).

Останалите ни трима представители завършиха надпреварата още в първи кръг. След доста оспорван мач в категория 49 кг Денис Димитров не съумя да се оправи с Денис Барета (Италия), а при 63 килограмовите Иван Тончев отстъпи единствено с точка - 13:14 пред Ставрос Куцис (Гърция).

При мъжете в категория 80 кг Йордан Колев отпадна след загуба от Седрик Ндзули (Канада). В тази категория несъмнено максимален интерес провокира присъединяване на двукратният олимпийски първенец Стивън Лопес (САЩ). Шесткратният международен първенец по този начин и не съумя да стигне до край, откакто позволи загубо още във втория кръг.

Утре  България ще има трима състезатели в конкуренцията - при кадетите в категория 53 кг ще играе Калоян Делков, а при мъжете при 68-ем килограмовите ще разчитаме на Георги Стоянов и на Митко Джорджев. Състезателят на състезателен клуб „ Гладиатор “ е с упоритостта да завоюва златото, защото предходната година отпадна във втория кръг след загуба от Владимир.

„ Готвихме се много дълго време. Ходихме на много надпревари от началото на годината. Всъщност нямаме празна седмица. Доволен съм от моята подготовка. Мисля, че съм добре физически и душевен квалифициран. Очаквам, да направя най-хубавото което мога, в действителност да взема златния орден на следващия ден. На това съревнование конкуренцията е много огромна. В моята категория са декларирани 98 индивида, което значи 6 или 7 срещи, което в действителност е доста. Има доста класни състезатели – международни и олимпийски първенци и няма да е елементарно “, това съобщи особено за предаването „ На финала “ преди утрешното си присъединяване в надпреварата Митко Джорджев.

„ Това съревнование, тук в Атина се явява един тип генерална подготовка преди най-важното съревнование за мен тази година  европейското за мъже в Казан след две седмици. Тук ще се обиграем. Целта е да имам повече спаринги. Всъщност надпреварата, може би е най-хубавата подготовка, тъй като съдии и състезатели те слагат в обстановки, които стават на по-големите шампионати. Мисля, че концепцията да дойда на това съревнование беше добра “, добави Джорджев.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР