Българските състезатели Кристиян Дойчев и Николай Йоргов спечелиха пояси от

...
Българските състезатели Кристиян Дойчев и Николай Йоргов спечелиха пояси от
Коментари Харесай

Дойчев и Йоргов с победи на първото европейско на Световния киокушин съюз

Българските състезатели Кристиян Дойчев и Николай Йоргов завоюваха пояси от първото по рода си европейско състезание на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU). Двубоите се разиграха нощес на интернационалната бойна галавечер SENSHI 9 в препълнения от аудитория Амфитеатър на черноморския курорт Камчия и бяха част от доста сериозна и предизвикателна бойна стратегия.

Шоуто стартира с 6 финала от европейското състезание, като трети поред беше многократният ни републикански първенец по карате киокушин и медалист от международни и европейски киокушин и муай тай шампионати Николай Йоргов. Той надделя Руслан Насибулин от Беларус в категория до 80 кг по разпоредбите KWU Senshi, след изиграването на цялостните три рунда от шампионата.

Веднага след срещата сред Йоргов и Насибулин, на кръга на SENSHI 9 излезе Кристиян Дойчев, който е европейски първенец по киокушин от Португалия за 2019 година, сребърен медалист от международното състезание в Нур-Султан, Казахстан, и притежател на наградата " Най-добър състезател " на годишните награди " Златен пояс " на Националната асоциация на бойните спортове в България. Той победи французина Жан Пол Жако с единомислещо съдийско решение в категория до 85 кг.

Втората част на вечерта предложи на жадната за екшън аудитория доста изненади и 7 професионални дуела по разпоредбите KWU SENSHI и KWU Full contact, в които за поясите SENSHI Champion се състезаваха и трима българи. В категория до 70 кг. Драгомир Петров от България надделя дебютанта Карлос Гарсия от Испания след цялостни три рунда.

Втората българска победа при професионалните дуели на SENSHI 9 отиде при Едуард Алексанян, който победи с единомислещо решение Павел Шелест от Беларус в категория до 80 кг.

Развоят на третата професионална среща в програмата на SENSHI 9 беше и една от огромните изненади за вечерта. Хърватският войник Андрей Кедвеш, който направи своя дебют в интернационалната верига в Камчия, победи ветерана и капитан на националния ни тим по кикбокс Атанас Божилов посредством съдийско решение след спомагателен рунд. Оспорваната намира се организира по разпоредбите на KWU Full Contact в кат. до 75 кг.

В SENSHI 9 и в тридневния шампионат на европейското състезание на Професионалната лига на KWU участваха бойци от 17 страни, които предложиха атрактивни борби и доста екшън.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР